Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę pokroić w krążki i zeszklić na oleju.
  2. Dodać oczyszczoną fasolkę, wymieszać, oprószyć solą i pieprzem.
  3. Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 10 minut.
  4. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w cząstki.
  5. Czosnek drobno posiekać.
  6. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki.
  7. Wszystko razem połączyć z fasolką i udusić do miękkości.
  8. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.

Opis przepisu:

Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami spełni pyszną funkcję jako wyśmienity dodatek na ciepło do obiadu. Ze względu na proste przygotowanie, nie powinien sprawić trudności w przygotowaniu nawet osobom, które zaczynają przygodę z gotowaniem. Wypróbuj przepis na aromatyczną fasolkę szparagową z papryką i pomidorami

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?