Zupa paprykowa z ziemniakami
55min
Łatwy
2 kostek
1 trochę
1 trochę
2
Papryka czerwona
7
Ziemniaki
1
Cebula
2 ząbków
Czosnek
1 łyżka
Śmietana
1 Płaska łyżka
Mąka pszenna
1 Płaska łyżka
Oliwa
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
2.97 g
Węglowodany
13.54 g
Tłuszcze
4.07 g
Wartość energetyczna
102.23 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
55 min
Krok 1
5 min
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać.
Krok 2
5 min
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Krok 3
5 min
Ziemniaki obrać i pokroić w kosteczkę.
Krok 4
5 min
W rondelku rozgrzać tłuszcz, włożyć posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić.
Krok 5
20 min
Następnie wlać 1l wody, wrzucić 2 kostki bulionowe i pokrojone ziemniaki, gotować około 20 minut.
Krok 6
10 min
Dodać przygotowaną paprykę i całość gotować około 10 minut.
Krok 7
5 min
Zupę zagęścić dodatkiem śmietany i mąki, przyprawić do smaku pieprzem, przyprawą Jarzynka i Maggi.
Zupa paprykowa, która może nieco odświeżyć nasze codzienne menu. Jest prosta w przygotowaniu i niezwykle orzeźwiająca. Cebulę i czosnek drobno siekamy, szklimy w rondelku na niewielkiej ilości tłuszczu dodajemy, ziemniaki, wodę i dwie kostki bulionu warzywnego WINIARY. Do rondelka wędruje pokrojona w kostkę papryka. Po ugotowaniu możemy cieszyć się zupą, która może zawojować naszą kuchnię i zasmakować wszystkim domownikom.
Komentarze 0