Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa paprykowa z ziemniakami

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Papryka czerwona
7 
Ziemniaki
1 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
1 łyżka
Śmietana
1 Płaska łyżka
Mąka pszenna
1 Płaska łyżka
Oliwa
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
2.97 g
Wartość energetyczna
102.23 kcal
Węglowodany
13.54 g
Tłuszcze
4.07 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
5 min
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać.
Krok 2
5 min
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Krok 3
5 min
Ziemniaki obrać i pokroić w kosteczkę.
Krok 4
5 min
W rondelku rozgrzać tłuszcz, włożyć posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić.
Krok 5
20 min
Następnie wlać 1l wody, wrzucić 2 kostki bulionowe i pokrojone ziemniaki, gotować około 20 minut.
Krok 6
10 min
Dodać przygotowaną paprykę i całość gotować około 10 minut.
Krok 7
5 min
Zupę zagęścić dodatkiem śmietany i mąki, przyprawić do smaku pieprzem, przyprawą Jarzynka i Maggi.
Zupa paprykowa z ziemniakami

Krok 1 z 7

Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać.

Zupa paprykowa z ziemniakami

Krok 2 z 7

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.

Zupa paprykowa z ziemniakami

Krok 3 z 7

Ziemniaki obrać i pokroić w kosteczkę.

Zupa paprykowa z ziemniakami

Krok 4 z 7

W rondelku rozgrzać tłuszcz, włożyć posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić.

Zupa paprykowa z ziemniakami

Krok 5 z 7

Następnie wlać 1l wody, wrzucić 2 kostki bulionowe i pokrojone ziemniaki, gotować około 20 minut.

Zupa paprykowa z ziemniakami

Krok 6 z 7

Dodać przygotowaną paprykę i całość gotować około 10 minut.

Zupa paprykowa z ziemniakami

Krok 7 z 7

Zupę zagęścić dodatkiem śmietany i mąki, przyprawić do smaku pieprzem, przyprawą Jarzynka i Maggi.

Zupa paprykowa, która może nieco odświeżyć nasze codzienne menu. Jest prosta w przygotowaniu i niezwykle orzeźwiająca. Cebulę i czosnek drobno siekamy, szklimy w rondelku na niewielkiej ilości tłuszczu dodajemy, ziemniaki, wodę i dwie kostki bulionu warzywnego WINIARY. Do rondelka wędruje pokrojona w kostkę papryka. Po ugotowaniu możemy cieszyć się zupą, która może zawojować naszą kuchnię i zasmakować wszystkim domownikom.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika