Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Świetny dodatek do mięsnych dań, ale także doskonały sos do kasz i makaronów czy podstawa warzywnego leczo, czyli papryka duszona z cebulą na oliwie. Przyrządzamy ją z dodatkiem koncentratu pomidorowego, a także z aromatycznymi przyprawami – rozgniecionym czosnkiem i majerankiem. Papryka duszona z cebulą jest aromatyczna, charakterna i bardzo soczysta.
Przygotowanie
35 min
Krok 1
10 min
Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w makaroniki.
Krok 2
5 min
Cebulę obrać, pokroić w piórka, poddusić na oliwie.
Krok 3
2 min
Do cebuli dodać przygotowaną paprykę i koncentrat pomidorowy.
Krok 4
1 min
Skropić odrobiną wody i udusić do miekkości.
Krok 5
2 min
Przyprawić do smaku rozgniecionym czosnkiem, majerankiem i solą.
Krok 1
z
5
Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w makaroniki.
Krok 2
z
5
Cebulę obrać, pokroić w piórka, poddusić na oliwie.
Krok 3
z
5
Do cebuli dodać przygotowaną paprykę i koncentrat pomidorowy.
Krok 4
z
5
Skropić odrobiną wody i udusić do miekkości.
Krok 5
z
5
Przyprawić do smaku rozgniecionym czosnkiem, majerankiem i solą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0