Poncz do ciasta biszkoptowego

Oceń ten przepis!

3/5 3 18 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Porcje 1

3/5 3 18 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wodę przegotować, ostudzić, dodać cukier i cukier waniliowy, sok z cytryny i spirytus. Wszystkie składniki wymieszać.
  2. Upieczony i wystudzony biszkopt skropić ponczem. Ciasto nabiera wilgoci i smaku.

Opis przepisu:

Poncz do ciasta biszkoptowego to idealny dodatek, który nawilży ciasto i nada mu niepowtarzalnego smaku. Po dodaniu ponczu możesz ciasto przełożyć dowolnym kremem, jednak najbardziej smakowicie prezentuje się z bitą śmietaną i waniliowymi kremami. Mocno cytrynowo-waniliowy zapach jest wynikiem połączenia kilku składników, w tym cukru wanilinowego WINIARY i soku z cytryny.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?