Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Kakaowy biszkopt na dużą blachę

Kakaowy biszkopt na dużą blachę

(0)
1 godz 10 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beatris

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
6 
Jajko
1  szklanka
Cukier
3  łyżek
Kakao
1.25  szklanek
Mąka tortowa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
2.05 g
Węglowodany
13.01 g
Tłuszcze
1.5 g
Wartość energetyczna
72.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jak upiec dobry biszkopt? Sekretem jest umiejętne połączenie sypkich składników z masą jajeczną – rób to powoli i delikatnie. Podstawę kakaowego biszkoptu na dużą blachę stanowi kakao – ono sprawia, że biszkopt jest sypki, zaś Proszek do pieczenia WINIARY pozwala biszkoptowi pięknie urosnąć. Kakaowy biszkopt na dużą blachę stanowi podstawę dla wielu wypieków, np. tortów lub wuzetek!

Przygotowanie

70 min
  • Krok 1

    10 min
    Jajka wbić do miski. Dodać do nich cukier. Jajka z cukrem ubijać mikserem na najwyższych obrotach ok. 10 minut.
  • Krok 2

    3 min
    Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia.
  • Krok 3

    10 min
    Sypkie składniki stopniowo dodawać do kremu jajecznego. Dokładnie, ale bardzo delikatnie mieszać szpatułką.
  • Krok 4

    2 min
    Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką dużej blaszki.
  • Krok 5

    45 min
    Piec w 180 stopniach przez ok. 40-45 minut. Upieczony biszkopt dobrze ostudzić.
Kakaowy biszkopt na dużą blachę

Krok 1 z 5

Jajka wbić do miski. Dodać do nich cukier. Jajka z cukrem ubijać mikserem na najwyższych obrotach ok. 10 minut.

Kakaowy biszkopt na dużą blachę

Krok 2 z 5

Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia.

Kakaowy biszkopt na dużą blachę

Krok 3 z 5

Sypkie składniki stopniowo dodawać do kremu jajecznego. Dokładnie, ale bardzo delikatnie mieszać szpatułką.

Kakaowy biszkopt na dużą blachę

Krok 4 z 5

Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką dużej blaszki.

Kakaowy biszkopt na dużą blachę

Krok 5 z 5

Piec w 180 stopniach przez ok. 40-45 minut. Upieczony biszkopt dobrze ostudzić.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Jajka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Krem Russel waniliowy

    Krem Russel waniliowy

    22 min Łatwy
  • Babka czekoladowa

    Babka czekoladowa

    1 godz 22 min Łatwy
  • Ucierane ciasto z brzoskwiniami i kruszonką

    Ucierane ciasto z brzoskwiniami i kruszonką

    1 godz 35 min Łatwy
  • Ciasto czekoladowe à la brownie

    Ciasto czekoladowe à la brownie

    1 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu