Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kakaowy biszkopt na dużą blachę

0
70 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżeczka
6 
Jajko
1 szklanka
Cukier
3 łyżek
Kakao
1.25 szklanek
Mąka tortowa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
2.05 g
Węglowodany
13.01 g
Tłuszcze
1.5 g
Wartość energetyczna
72.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

70 min
Krok 1
10 min
Jajka wbić do miski. Dodać do nich cukier. Jajka z cukrem ubijać mikserem na najwyższych obrotach ok. 10 minut.
Krok 2
3 min
Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia.
Krok 3
10 min
Sypkie składniki stopniowo dodawać do kremu jajecznego. Dokładnie, ale bardzo delikatnie mieszać szpatułką.
Krok 4
2 min
Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką dużej blaszki.
Krok 5
45 min
Piec w 180 stopniach przez ok. 40-45 minut. Upieczony biszkopt dobrze ostudzić.
Kakaowy biszkopt na dużą blachę

Krok 1 z 5

Jajka wbić do miski. Dodać do nich cukier. Jajka z cukrem ubijać mikserem na najwyższych obrotach ok. 10 minut.

Kakaowy biszkopt na dużą blachę

Krok 2 z 5

Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia.

Kakaowy biszkopt na dużą blachę

Krok 3 z 5

Sypkie składniki stopniowo dodawać do kremu jajecznego. Dokładnie, ale bardzo delikatnie mieszać szpatułką.

Kakaowy biszkopt na dużą blachę

Krok 4 z 5

Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką dużej blaszki.

Kakaowy biszkopt na dużą blachę

Krok 5 z 5

Piec w 180 stopniach przez ok. 40-45 minut. Upieczony biszkopt dobrze ostudzić.

Jak upiec dobry biszkopt? Sekretem jest umiejętne połączenie sypkich składników z masą jajeczną – rób to powoli i delikatnie. Podstawę kakaowego biszkoptu na dużą blachę stanowi kakao – ono sprawia, że biszkopt jest sypki, zaś Proszek do pieczenia WINIARY pozwala biszkoptowi pięknie urosnąć. Kakaowy biszkopt na dużą blachę stanowi podstawę dla wielu wypieków, np. tortów lub wuzetek!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika