Kakaowy biszkopt na dużą blachę

(0)
1 godz 10 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Beatris

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  łyżeczka
6 
Jajko
1  szklanka
Cukier
3  łyżek
Kakao
1.25  szklanek
Mąka tortowa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.05 g
Węglowodany
13.01 g
Tłuszcze
1.5 g
Wartość energetyczna
72.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jak upiec dobry biszkopt? Sekretem jest umiejętne połączenie sypkich składników z masą jajeczną – rób to powoli i delikatnie. Podstawę kakaowego biszkoptu na dużą blachę stanowi kakao – ono sprawia, że biszkopt jest sypki, zaś Proszek do pieczenia WINIARY pozwala biszkoptowi pięknie urosnąć. Kakaowy biszkopt na dużą blachę stanowi podstawę dla wielu wypieków, np. tortów lub wuzetek!
Gotujmy

Przygotowanie

70 min
Krok 1
10 min
Jajka wbić do miski. Dodać do nich cukier. Jajka z cukrem ubijać mikserem na najwyższych obrotach ok. 10 minut.
Krok 2
3 min
Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia.
Krok 3
10 min
Sypkie składniki stopniowo dodawać do kremu jajecznego. Dokładnie, ale bardzo delikatnie mieszać szpatułką.
Krok 4
2 min
Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką dużej blaszki.
Krok 5
45 min
Piec w 180 stopniach przez ok. 40-45 minut. Upieczony biszkopt dobrze ostudzić.
Kakaowy biszkopt na dużą blachę

Krok 1 z 5

Jajka wbić do miski. Dodać do nich cukier. Jajka z cukrem ubijać mikserem na najwyższych obrotach ok. 10 minut.

Kakaowy biszkopt na dużą blachę

Krok 2 z 5

Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia.

Kakaowy biszkopt na dużą blachę

Krok 3 z 5

Sypkie składniki stopniowo dodawać do kremu jajecznego. Dokładnie, ale bardzo delikatnie mieszać szpatułką.

Kakaowy biszkopt na dużą blachę

Krok 4 z 5

Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką dużej blaszki.

Kakaowy biszkopt na dużą blachę

Krok 5 z 5

Piec w 180 stopniach przez ok. 40-45 minut. Upieczony biszkopt dobrze ostudzić.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika