Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jak upiec dobry biszkopt? Sekretem jest umiejętne połączenie sypkich składników z masą jajeczną – rób to powoli i delikatnie. Podstawę kakaowego biszkoptu na dużą blachę stanowi kakao – ono sprawia, że biszkopt jest sypki, zaś Proszek do pieczenia WINIARY pozwala biszkoptowi pięknie urosnąć. Kakaowy biszkopt na dużą blachę stanowi podstawę dla wielu wypieków, np. tortów lub wuzetek!
Przygotowanie
70 min
Krok 1
10 min
Jajka wbić do miski. Dodać do nich cukier. Jajka z cukrem ubijać mikserem na najwyższych obrotach ok. 10 minut.
Krok 2
3 min
Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia.
Krok 3
10 min
Sypkie składniki stopniowo dodawać do kremu jajecznego. Dokładnie, ale bardzo delikatnie mieszać szpatułką.
Krok 4
2 min
Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką dużej blaszki.
Krok 5
45 min
Piec w 180 stopniach przez ok. 40-45 minut. Upieczony biszkopt dobrze ostudzić.
Krok 1
z
5
Jajka wbić do miski. Dodać do nich cukier. Jajka z cukrem ubijać mikserem na najwyższych obrotach ok. 10 minut.
Krok 2
z
5
Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia.
Krok 3
z
5
Sypkie składniki stopniowo dodawać do kremu jajecznego. Dokładnie, ale bardzo delikatnie mieszać szpatułką.
Krok 4
z
5
Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką dużej blaszki.
Krok 5
z
5
Piec w 180 stopniach przez ok. 40-45 minut. Upieczony biszkopt dobrze ostudzić.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0