Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Kakaowy biszkopt przekładany truskawkami w galaretce, sernikiem oraz kremem z budyniem Winiary

(0)
4 godz
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest dagita
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
8 
Jajko
1.25  szklanek
Cukier
1.25  szklanek
Mąka pszenna
4  łyżek
Kakao, suchy proszek, niesłodzone
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
1  kg
Twaróg półtłusty
8 
Jajko
200  g
Masło
2  opakowań
Budyń śmietankowy bez cukru WINIARY
1  szklanka
Cukier
1  łyżeczka
Cukier wanilinowy WINIARY
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
750  ml
Mleko
2  opakowań
Budyń śmietankowy bez cukru WINIARY
3  łyżek
Cukier puder
200  g
Masło
2  łyżek
Nalewka malinowa
2  opakowań
galaretka truskawkowa Winiary
1  kg
Truskawki
150  g
Czekolada mleczna
2  łyżek
Mleko
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
14.39 g
Węglowodany
52.34 g
Tłuszcze
10.29 g
Wartość energetyczna
349.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jak przekładane ciasta to i przekładany sernik :) Tym razem w biszkopcie kakaowym i galaretką z truskawkami przekładany kremem budyniowym z dodatkiem nalewki malinowej :) Wart jest tego czasu, który trzeba poświęcić do jego przygotowania. Pycha!

Przygotowanie

240 min
  • Krok 1

    1 min
    Biszkopt kakaowy: Białka z 8 jajek ubij na sztywną pianę. Partiami dodawaj cukier. Nie przerywając miksowania dodawaj po jednym żółtku. Następnie dodaj porcjami przesianą mąkę z proszkiem i kakao i miksuj na najniższych obrotach miksera. Ciasto wylej do blaszki o wymiarach 22 x 37 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt piecz w temperaturze 180 stopni ok. 35-40 min. Następnie wystudź i przekrój na dwa blaty.
  • Krok 2

    1 min
    Sernik: Miękkie masło utrzyj z cukrami i żółtkami. Dodaj ser, proszek budyniowy oraz proszek do pieczenia i całość dokładnie zmiksuj. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z masą serową. Gotową masę przelej do blaszki o wymiarach 22x37 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piecz ok. 1 godzinę w 180 stopniach. Ostudź w uchylonym piekarniku, a następnie wstaw do lodówki. Sernik najlepiej jest upiec dzień wcześniej.
  • Krok 3

    1 min
    Krem: 2,5 szklanki mleka zagotowuj w 0,5 szklance mleka dokładnie rozrób budynie i wlej na wrzące mleko. Dokładnie wymieszaj i chwilę zagotuj aż zgęstnieje. Budyń odstaw do wystudzenia. Miękkie masło utrzyj na puch z cukrem pudrem dodając po jednej łyżce zimnego budyniu. Na koniec dodaj nalewkę malinową i całość dokładnie zmiksuj. 1/3 kremu rozsmarowuj na dolnym blacie biszkoptu kakaowego. Na kremie połóż upieczony i ostudzony sernik i posmaruj go 1/3 kremu (jeśli sernik bardzo opadł wyrównaj brzegi nożem). Wstaw do lodówki.
  • Krok 4

    1 min
    Galaretka: Truskawki opłucz, obierz z szypułek i pokrój w kostkę średniej wielkości. Galaretki rozpuść w litrze wrzątku i ostudź. Do tężejącej galaretki dodaj truskawki wymieszaj i wylej na krem, którym posmarowany jest sernik. Ciasto włóż do lodówki do całkowitego stężenia galaretki.
  • Krok 5

    1 min
    Górny blat biszkoptu posmaruj od spodu pozostałym kremem i przełóż na zastygłą galaretkę kremem do dołu. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej i dokładnie wymieszaj z mlekiem. Gotową polewą udekoruj ciasto i posyp posypką waflową lub wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki. Smacznego :)
Kakaowy biszkopt przekładany truskawkami w galaretce, sernikiem oraz kremem z budyniem Winiary

Krok 1 z 5

Biszkopt kakaowy: Białka z 8 jajek ubij na sztywną pianę. Partiami dodawaj cukier. Nie przerywając miksowania dodawaj po jednym żółtku. Następnie dodaj porcjami przesianą mąkę z proszkiem i kakao i miksuj na najniższych obrotach miksera. Ciasto wylej do blaszki o wymiarach 22 x 37 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt piecz w temperaturze 180 stopni ok. 35-40 min. Następnie wystudź i przekrój na dwa blaty.

Kakaowy biszkopt przekładany truskawkami w galaretce, sernikiem oraz kremem z budyniem Winiary

Krok 2 z 5

Sernik: Miękkie masło utrzyj z cukrami i żółtkami. Dodaj ser, proszek budyniowy oraz proszek do pieczenia i całość dokładnie zmiksuj. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z masą serową. Gotową masę przelej do blaszki o wymiarach 22x37 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piecz ok. 1 godzinę w 180 stopniach. Ostudź w uchylonym piekarniku, a następnie wstaw do lodówki. Sernik najlepiej jest upiec dzień wcześniej.

Kakaowy biszkopt przekładany truskawkami w galaretce, sernikiem oraz kremem z budyniem Winiary

Krok 3 z 5

Krem: 2,5 szklanki mleka zagotowuj w 0,5 szklance mleka dokładnie rozrób budynie i wlej na wrzące mleko. Dokładnie wymieszaj i chwilę zagotuj aż zgęstnieje. Budyń odstaw do wystudzenia. Miękkie masło utrzyj na puch z cukrem pudrem dodając po jednej łyżce zimnego budyniu. Na koniec dodaj nalewkę malinową i całość dokładnie zmiksuj. 1/3 kremu rozsmarowuj na dolnym blacie biszkoptu kakaowego. Na kremie połóż upieczony i ostudzony sernik i posmaruj go 1/3 kremu (jeśli sernik bardzo opadł wyrównaj brzegi nożem). Wstaw do lodówki.

Kakaowy biszkopt przekładany truskawkami w galaretce, sernikiem oraz kremem z budyniem Winiary

Krok 4 z 5

Galaretka: Truskawki opłucz, obierz z szypułek i pokrój w kostkę średniej wielkości. Galaretki rozpuść w litrze wrzątku i ostudź. Do tężejącej galaretki dodaj truskawki wymieszaj i wylej na krem, którym posmarowany jest sernik. Ciasto włóż do lodówki do całkowitego stężenia galaretki.

Kakaowy biszkopt przekładany truskawkami w galaretce, sernikiem oraz kremem z budyniem Winiary

Krok 5 z 5

Górny blat biszkoptu posmaruj od spodu pozostałym kremem i przełóż na zastygłą galaretkę kremem do dołu. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej i dokładnie wymieszaj z mlekiem. Gotową polewą udekoruj ciasto i posyp posypką waflową lub wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki. Smacznego :)

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnie świata
  • Pieczenie
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto cytrynowe

    2 godz Łatwy
  • Ciasto piernikowo-porzeczkowe

    1 godz 27 min Łatwy
  • Słonecznikowiec

    2 godz 10 min Łatwy
  • Torcik porzeczkowo kokosowy z galaretką i porzeczkową glazurą blogerki Gotuję bo lubię

    15 godz 40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu