Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kakaowy biszkopt przekładany truskawkami w galaretce, sernikiem oraz kremem z budyniem Winiary
Dodaj do CookBook

Kakaowy biszkopt przekładany truskawkami w galaretce, sernikiem oraz kremem z budyniem Winiary

(0)
4 godz
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
8 
Jajko
1.25  szklanek
Cukier
1.25  szklanek
Mąka pszenna
4  łyżek
Kakao, suchy proszek, niesłodzone
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
1  kg
Twaróg półtłusty
8 
Jajko
200  g
Masło
2  opakowań
Budyń śmietankowy bez cukru WINIARY
1  szklanka
Cukier
1  łyżeczka
Cukier wanilinowy WINIARY
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
750  ml
Mleko
2  opakowań
Budyń śmietankowy bez cukru WINIARY
3  łyżek
Cukier puder
200  g
Masło
2  łyżek
Nalewka malinowa
2  opakowań
galaretka truskawkowa Winiary
1  kg
Truskawki
150  g
Czekolada mleczna
2  łyżek
Mleko
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
52.4 g
Wartość energetyczna
349.4 kcal
Tłuszcze
10.3 g
Białko
14.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jak przekładane ciasta to i przekładany sernik :) Tym razem w biszkopcie kakaowym i galaretką z truskawkami przekładany kremem budyniowym z dodatkiem nalewki malinowej :) Wart jest tego czasu, który trzeba poświęcić do jego przygotowania. Pycha!

Przygotowanie

240 min
  • Krok 1

    1 min
    Biszkopt kakaowy: Białka z 8 jajek ubij na sztywną pianę. Partiami dodawaj cukier. Nie przerywając miksowania dodawaj po jednym żółtku. Następnie dodaj porcjami przesianą mąkę z proszkiem i kakao i miksuj na najniższych obrotach miksera. Ciasto wylej do blaszki o wymiarach 22 x 37 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt piecz w temperaturze 180 stopni ok. 35-40 min. Następnie wystudź i przekrój na dwa blaty.
  • Krok 2

    1 min
    Sernik: Miękkie masło utrzyj z cukrami i żółtkami. Dodaj ser, proszek budyniowy oraz proszek do pieczenia i całość dokładnie zmiksuj. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z masą serową. Gotową masę przelej do blaszki o wymiarach 22x37 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piecz ok. 1 godzinę w 180 stopniach. Ostudź w uchylonym piekarniku, a następnie wstaw do lodówki. Sernik najlepiej jest upiec dzień wcześniej.
  • Krok 3

    1 min
    Krem: 2,5 szklanki mleka zagotowuj w 0,5 szklance mleka dokładnie rozrób budynie i wlej na wrzące mleko. Dokładnie wymieszaj i chwilę zagotuj aż zgęstnieje. Budyń odstaw do wystudzenia. Miękkie masło utrzyj na puch z cukrem pudrem dodając po jednej łyżce zimnego budyniu. Na koniec dodaj nalewkę malinową i całość dokładnie zmiksuj. 1/3 kremu rozsmarowuj na dolnym blacie biszkoptu kakaowego. Na kremie połóż upieczony i ostudzony sernik i posmaruj go 1/3 kremu (jeśli sernik bardzo opadł wyrównaj brzegi nożem). Wstaw do lodówki.
  • Krok 4

    1 min
    Galaretka: Truskawki opłucz, obierz z szypułek i pokrój w kostkę średniej wielkości. Galaretki rozpuść w litrze wrzątku i ostudź. Do tężejącej galaretki dodaj truskawki wymieszaj i wylej na krem, którym posmarowany jest sernik. Ciasto włóż do lodówki do całkowitego stężenia galaretki.
  • Krok 5

    1 min
    Górny blat biszkoptu posmaruj od spodu pozostałym kremem i przełóż na zastygłą galaretkę kremem do dołu. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej i dokładnie wymieszaj z mlekiem. Gotową polewą udekoruj ciasto i posyp posypką waflową lub wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki. Smacznego :)
Kakaowy biszkopt przekładany truskawkami w galaretce, sernikiem oraz kremem z budyniem Winiary

Krok 1 z 5

Biszkopt kakaowy: Białka z 8 jajek ubij na sztywną pianę. Partiami dodawaj cukier. Nie przerywając miksowania dodawaj po jednym żółtku. Następnie dodaj porcjami przesianą mąkę z proszkiem i kakao i miksuj na najniższych obrotach miksera. Ciasto wylej do blaszki o wymiarach 22 x 37 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt piecz w temperaturze 180 stopni ok. 35-40 min. Następnie wystudź i przekrój na dwa blaty.

Kakaowy biszkopt przekładany truskawkami w galaretce, sernikiem oraz kremem z budyniem Winiary

Krok 2 z 5

Sernik: Miękkie masło utrzyj z cukrami i żółtkami. Dodaj ser, proszek budyniowy oraz proszek do pieczenia i całość dokładnie zmiksuj. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z masą serową. Gotową masę przelej do blaszki o wymiarach 22x37 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piecz ok. 1 godzinę w 180 stopniach. Ostudź w uchylonym piekarniku, a następnie wstaw do lodówki. Sernik najlepiej jest upiec dzień wcześniej.

Kakaowy biszkopt przekładany truskawkami w galaretce, sernikiem oraz kremem z budyniem Winiary

Krok 3 z 5

Krem: 2,5 szklanki mleka zagotowuj w 0,5 szklance mleka dokładnie rozrób budynie i wlej na wrzące mleko. Dokładnie wymieszaj i chwilę zagotuj aż zgęstnieje. Budyń odstaw do wystudzenia. Miękkie masło utrzyj na puch z cukrem pudrem dodając po jednej łyżce zimnego budyniu. Na koniec dodaj nalewkę malinową i całość dokładnie zmiksuj. 1/3 kremu rozsmarowuj na dolnym blacie biszkoptu kakaowego. Na kremie połóż upieczony i ostudzony sernik i posmaruj go 1/3 kremu (jeśli sernik bardzo opadł wyrównaj brzegi nożem). Wstaw do lodówki.

Kakaowy biszkopt przekładany truskawkami w galaretce, sernikiem oraz kremem z budyniem Winiary

Krok 4 z 5

Galaretka: Truskawki opłucz, obierz z szypułek i pokrój w kostkę średniej wielkości. Galaretki rozpuść w litrze wrzątku i ostudź. Do tężejącej galaretki dodaj truskawki wymieszaj i wylej na krem, którym posmarowany jest sernik. Ciasto włóż do lodówki do całkowitego stężenia galaretki.

Kakaowy biszkopt przekładany truskawkami w galaretce, sernikiem oraz kremem z budyniem Winiary

Krok 5 z 5

Górny blat biszkoptu posmaruj od spodu pozostałym kremem i przełóż na zastygłą galaretkę kremem do dołu. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej i dokładnie wymieszaj z mlekiem. Gotową polewą udekoruj ciasto i posyp posypką waflową lub wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki. Smacznego :)

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnie świata
  • Niski poziom soli
  • Pieczenie
  • Popołudniowa przekąska
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Biszkopt kakaowy z bitą śmietaną

    Biszkopt kakaowy z bitą śmietaną

    51 min Łatwy
  • Kisiel kakaowy

    Kisiel kakaowy

    27 min Łatwy
  • Sernik z masą krówkową o smaku kakaowym

    Sernik z masą krówkową o smaku kakaowym

    3 godz 55 min Łatwy
  • Kakaowy biszkopt na dużą blachę

    Kakaowy biszkopt na dużą blachę

    1 godz 10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu