Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wyśmienity deser dla całej rodziny. Biszkopt kakaowy z bitą śmietaną to idealne połączenie wyraźnego smaku czekolady z delikatnością bitej śmietany. Ta kompozycja zachwyci nie tylko najmłodszych, ale też starszych domowników. Zapewniamy - wszyscy poproszą o dokładkę!
Przygotowanie
51 min
Krok 1
10 min
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodawać po 1 żółtku i ubijać na mniejszych obrotach miksera. Mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao wymieszać, a następnie przesiać przez sito i wmieszać łyżką.
Krok 2
25 min
Całość przełożyć do brytfanny wysmarowanej margaryną i piec w 180 st. przez ok. 25 minut.
Krok 3
1 min
Po tym czasie wyjąć, ostudzić i przeciąć wzdłuż na pół.
Krok 4
10 min
Galaretkę przygotować w pół litra wody, odstawić do stężenia. Następnie, gdy będzie już tężała coraz bardziej, ubić śmietanę, dodać usztywniacze do śmietany i cukier puder.
Krok 5
5 min
Na koniec dodać tężejącą galaretkę. Przełożyć połówki biszkopta. Wierzch można posypać cukrem pudrem.
Krok 1
z
5
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodawać po 1 żółtku i ubijać na mniejszych obrotach miksera. Mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao wymieszać, a następnie przesiać przez sito i wmieszać łyżką.
Krok 2
z
5
Całość przełożyć do brytfanny wysmarowanej margaryną i piec w 180 st. przez ok. 25 minut.
Krok 3
z
5
Po tym czasie wyjąć, ostudzić i przeciąć wzdłuż na pół.
Krok 4
z
5
Galaretkę przygotować w pół litra wody, odstawić do stężenia. Następnie, gdy będzie już tężała coraz bardziej, ubić śmietanę, dodać usztywniacze do śmietany i cukier puder.
Krok 5
z
5
Na koniec dodać tężejącą galaretkę. Przełożyć połówki biszkopta. Wierzch można posypać cukrem pudrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0