Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Biszkopt kakaowy z bitą śmietaną
Dodaj do CookBook

Biszkopt kakaowy z bitą śmietaną

(0)
51 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżeczek
Proszek do pieczenia
2  opakowań
Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY
6  łyżek
Cukier
6  łyżek
Mąka pszenna
6 
Jajko
2  łyżek
Kakao
750  ml
Śmietana 36%
2  opakowań
Usztywniacz do śmietany
2  łyżek
Cukier puder
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
10.2 g
Wartość energetyczna
142.9 kcal
Tłuszcze
10.2 g
Białko
3.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wyśmienity deser dla całej rodziny. Biszkopt kakaowy z bitą śmietaną to idealne połączenie wyraźnego smaku czekolady z delikatnością bitej śmietany. Ta kompozycja zachwyci nie tylko najmłodszych, ale też starszych domowników. Zapewniamy - wszyscy poproszą o dokładkę!

Przygotowanie

51 min
  • Krok 1

    10 min
    Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodawać po 1 żółtku i ubijać na mniejszych obrotach miksera. Mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao wymieszać, a następnie przesiać przez sito i wmieszać łyżką.
  • Krok 2

    25 min
    Całość przełożyć do brytfanny wysmarowanej margaryną i piec w 180 st. przez ok. 25 minut.
  • Krok 3

    1 min
    Po tym czasie wyjąć, ostudzić i przeciąć wzdłuż na pół.
  • Krok 4

    10 min
    Galaretkę przygotować w pół litra wody, odstawić do stężenia. Następnie, gdy będzie już tężała coraz bardziej, ubić śmietanę, dodać usztywniacze do śmietany i cukier puder.
  • Krok 5

    5 min
    Na koniec dodać tężejącą galaretkę. Przełożyć połówki biszkopta. Wierzch można posypać cukrem pudrem.
Biszkopt kakaowy z bitą śmietaną

Krok 1 z 5

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodawać po 1 żółtku i ubijać na mniejszych obrotach miksera. Mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao wymieszać, a następnie przesiać przez sito i wmieszać łyżką.

Biszkopt kakaowy z bitą śmietaną

Krok 2 z 5

Całość przełożyć do brytfanny wysmarowanej margaryną i piec w 180 st. przez ok. 25 minut.

Biszkopt kakaowy z bitą śmietaną

Krok 3 z 5

Po tym czasie wyjąć, ostudzić i przeciąć wzdłuż na pół.

Biszkopt kakaowy z bitą śmietaną

Krok 4 z 5

Galaretkę przygotować w pół litra wody, odstawić do stężenia. Następnie, gdy będzie już tężała coraz bardziej, ubić śmietanę, dodać usztywniacze do śmietany i cukier puder.

Biszkopt kakaowy z bitą śmietaną

Krok 5 z 5

Na koniec dodać tężejącą galaretkę. Przełożyć połówki biszkopta. Wierzch można posypać cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Jajka
  • Poniżej 300 kcal
  • Śmietana

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tradycyjny biszkopt z 5 jaj

    Tradycyjny biszkopt z 5 jaj

    1 godz 2 min Łatwy
  • Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

    Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

    3 godz 40 min Średni
  • Biszkopt z gruszkami - najlepszy przepis

    Biszkopt z gruszkami - najlepszy przepis

    1 godz 45 min Łatwy
  • Biszkopt z masą truskawkową

    Biszkopt z masą truskawkową

    1 godz 15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu