Lukier do babek
18min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
0.13 g
Węglowodany
15.05 g
Tłuszcze
0.03 g
Wartość energetyczna
57.82 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
18 min
Krok 1
4 min
Wodę gotujemy, żeby była gorąca.
Krok 2
2 min
Cytrynę kroimy na pół i wyciskamy sok.
Krok 3
5 min
Składniki dokładnie wymieszać. Ja mieszam najpierw sok z cytryny z wodą i dosypuje cukier puder.
Krok 4
7 min
Mieszam tak długo, aż składniki całkowicie się połączą.
Lukier do babek doda Twoim wypiekom jeszcze więcej słodyczy! Przyrządzamy go z 3 składników: wody, soku z cytryny i cukru pudru, przy czym jeśli chcesz, by lukier był bardziej przezroczysty, zwiększ ilość wody lub soku z cytryny. Jeśli zaś chcesz nadać mu koloru – dodaj więcej cukru pudru. Lukier do babek idealnie ozdobi i osłodzi różne wypieki – nie tylko babki, ale także drożdżówki, sernik czy pączki.
Komentarze 0