Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lukier do babek doda Twoim wypiekom jeszcze więcej słodyczy! Przyrządzamy go z 3 składników: wody, soku z cytryny i cukru pudru, przy czym jeśli chcesz, by lukier był bardziej przezroczysty, zwiększ ilość wody lub soku z cytryny. Jeśli zaś chcesz nadać mu koloru – dodaj więcej cukru pudru. Lukier do babek idealnie ozdobi i osłodzi różne wypieki – nie tylko babki, ale także drożdżówki, sernik czy pączki.
Przygotowanie
18 min
Krok 1
4 min
Wodę gotujemy, żeby była gorąca.
Krok 2
2 min
Cytrynę kroimy na pół i wyciskamy sok.
Krok 3
5 min
Składniki dokładnie wymieszać. Ja mieszam najpierw sok z cytryny z wodą i dosypuje cukier puder.
Krok 4
7 min
Mieszam tak długo, aż składniki całkowicie się połączą.
Krok 1
z
4
Wodę gotujemy, żeby była gorąca.
Krok 2
z
4
Cytrynę kroimy na pół i wyciskamy sok.
Krok 3
z
4
Składniki dokładnie wymieszać. Ja mieszam najpierw sok z cytryny z wodą i dosypuje cukier puder.
Krok 4
z
4
Mieszam tak długo, aż składniki całkowicie się połączą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0