Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lukier czekoladowy

0
10 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 szklanka
Cukier puder
1 
Cytryna
5 kropli
Aromat rumowy
2 łyżeczek
Kakao

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
1.31 g
Węglowodany
13.78 g
Tłuszcze
170.41 g
Wartość energetyczna
719.95 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

10 min
Krok 1
9 min
Cukier z sokiem z całej cytryny ubijamy trzepaczką, dodajemy aromat zapachowy.
Krok 2
1 min
Na koniec dodajemy kakao.
Lukier czekoladowy

Krok 1 z 2

Cukier z sokiem z całej cytryny ubijamy trzepaczką, dodajemy aromat zapachowy.

Lukier czekoladowy

Krok 2 z 2

Na koniec dodajemy kakao.

Odpowiednia dekoracja ciasta jest równie ważna, jak jego nadzienie. Zastanawiasz się, czym przyozdobić niedzielne ciasto lub babkę? Lukier czekoladowy jest ciekawym dodatkiem, który nada słodyczy Twoim wypiekom. Zobacz, jak połączenie cukru pudru z cytryną, esencją rumową i kakao wpłynie na wygląd Twojego ciasta! Wyczaruj niepowtarzalne wzory na swoich wypiekach.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika