Filet z mintaja z żółtym serem

Oceń ten przepis!

5/5 5 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozmrożone filety umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny.
  2. Każdy filet z jednej strony posmarować musztardą, posypać ziołami prowansalskimi, przykryć plasterkiem sera zamoczonym w roztrzepanym jajku.
  3. Następnie obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej.
  4. Smażyć powoli na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła.
  5. Usmażone filety odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Opis przepisu:

Filet z mintaja z żółtym serem, musztardą i ziołami smakuje wyśmienicie. Ryba smażona jest w panierce, dzięki czemu danie zyskuje lekkiej chrupkości. Kontrastuje z tym żółty ser zawarty w daniu. Filety z mintaja możesz podawać z frytkami i surówką. Rybę możesz również serwować z młodymi ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem z dodatkiem rozpuszczonego masła.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?