Naleśniki ze szpinakiem i białym serem

Oceń ten przepis!

4/5 4 29 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 55 min.

  • Porcje 5

4/5 4 29 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Ciasto naleśnikowe:

Farsz:

Do podsmażenia naleśników:

Przygotowanie:

  1. Szpinak rozmrozić. Pokroić drobno cebulę i czosnek
  2. Zeszklić na maśle cebulę, dodać czosnek i szpinak. Dusić kilka minut, przyprawiając Ziarenkami smaku. Odstawić do przestudzenia
  3. Wszystkie składniki na ciasto zmiksować. Ciasto powinno mieć konsystencję średnio gęstej śmietany.
  4. Na rozgrzanej patelni usmażyć naleśniki
  5. W misce rozetrzeć widelcem ser, dodać szpinak, dokładnie wymieszać i przyprawić farsz do smaku, solą i pieprzem
  6. Naleśniki smarować farszem i zwijać w rulony.
  7. Gotowe naleśniki podsmażyć na rumiano na rozgrzanym maśle

Opis przepisu:

Naleśniki kojarzą nam się jako potrawa, którą przyrządza się głównie na słodko. Jednak obok wersji z owocami, z czekoladą lub z dżemem mamy również całą paletę smaków wytrawnych. Jedną z pyszniejszych propozycji są naleśniki ze szpinakiem i białym serem.

Bazą do aksamitnego farszu jest ser biały, natomiast dodatek zeszklonego na maśle czosnku i cebuli z Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY nadaje mu wyrazistego smaku. Naleśniki ze szpinakiem i białym serem można potraktować jako danie obiadowe lub jako lunchową przekąskę podczas zabieganego dnia.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?