1

2

Przepisy

Pyzy z pasztetem

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 80 minut

porcje: 6 porcji

pyszne pyzy

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. 1 kg ziemniaków gotujemy i przeciskamy przez praskę. Pół kilograma ziemniaków trzemy na tarce. Przez pieluchę dokładnie odciskamy z soku i dajemy do ugotowanych ziemniaków.
  2. Dajemy mąki, jaja, olej i zarabiamy ciasto. Wycinamy większe krążki i dajemy w środek pasztet, zawijamy. Gotujemy w osolonej wodzie, podajemy z masłem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: