Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
1 kg ziemniaków gotujemy.
Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. Pół kilograma ziemniaków trzemy na tarce. Przez pieluchę dokładnie odciskamy z soku i dajemy do ugotowanych ziemniaków.
Dodajemy mąki, jaja, olej i wyrabiamy ciasto. Wycinamy większe krążki i dajemy w środek pasztet, zawijamy.
Gotujemy w osolonej wodzie, podajemy z masłem.