Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masa cappuccino do tortu jest niezwykle apetyczna. Spróbuj raz kremu powstałego na bazie Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY i Cukru wanilinowego WINIARY, a na pewno niejednokrotnie do niego wrócisz. Aromatyczny krem nadaje się również do przekładania biszkoptów i innych ciast.
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Do miski dajemy żółtka, cukier, cukier waniliowy. Ucieramy.
Krok 2
5 min
Dalej ucierając, dodajemy budyń wymieszany z mąką. Na koniec dajemy 1/2 szklanki mleka.
Krok 3
5 min
Do garnka dajemy 1,5 szkl. mleka i gotujemy. Do gotującego mleka wlewamy masę żółtkową. Wszystko dokładnie mieszamy, aby się nie przypaliło.
Krok 4
10 min
Gotujemy, aż budyń będzie gęsty. Odstawiamy i chłodzimy. Masło rozcieramy, dodając po troszku zimnego budyniu, a na koniec cappuccino i wódkę.
Krok 1
z
4
Do miski dajemy żółtka, cukier, cukier waniliowy. Ucieramy.
Krok 2
z
4
Dalej ucierając, dodajemy budyń wymieszany z mąką. Na koniec dajemy 1/2 szklanki mleka.
Krok 3
z
4
Do garnka dajemy 1,5 szkl. mleka i gotujemy. Do gotującego mleka wlewamy masę żółtkową. Wszystko dokładnie mieszamy, aby się nie przypaliło.
Krok 4
z
4
Gotujemy, aż budyń będzie gęsty. Odstawiamy i chłodzimy. Masło rozcieramy, dodając po troszku zimnego budyniu, a na koniec cappuccino i wódkę.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0