Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Masa cappuccino do tortu

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Cukier wanilinowy WINIARY
1 paczka
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
30 dag
Masło
5 
Żółtko
3 łyżek
Mąka
2 szklanek
Mleko
0.5 szklanka
Cukier
10 dag
Cappucino
50 ml
Wódka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
29.5 g
Białko
4.27 g
Węglowodany
25.98 g
Wartość energetyczna
391.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
5 min
Do miski dajemy żółtka, cukier, cukier waniliowy. Ucieramy.
Krok 2
5 min
Dalej ucierając, dodajemy budyń wymieszany z mąką. Na koniec dajemy 1/2 szklanki mleka.
Krok 3
5 min
Do garnka dajemy 1,5 szkl. mleka i gotujemy. Do gotującego mleka wlewamy masę żółtkową. Wszystko dokładnie mieszamy, aby się nie przypaliło.
Krok 4
10 min
Gotujemy, aż budyń będzie gęsty. Odstawiamy i chłodzimy. Masło rozcieramy, dodając po troszku zimnego budyniu, a na koniec cappuccino i wódkę.
Masa cappuccino do tortu

Krok 1 z 4

Do miski dajemy żółtka, cukier, cukier waniliowy. Ucieramy.

Masa cappuccino do tortu

Krok 2 z 4

Dalej ucierając, dodajemy budyń wymieszany z mąką. Na koniec dajemy 1/2 szklanki mleka.

Masa cappuccino do tortu

Krok 3 z 4

Do garnka dajemy 1,5 szkl. mleka i gotujemy. Do gotującego mleka wlewamy masę żółtkową. Wszystko dokładnie mieszamy, aby się nie przypaliło.

Masa cappuccino do tortu

Krok 4 z 4

Gotujemy, aż budyń będzie gęsty. Odstawiamy i chłodzimy. Masło rozcieramy, dodając po troszku zimnego budyniu, a na koniec cappuccino i wódkę.

Masa cappuccino do tortu jest niezwykle apetyczna. Spróbuj raz kremu powstałego na bazie Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY i Cukru wanilinowego WINIARY, a na pewno niejednokrotnie do niego wrócisz. Aromatyczny krem nadaje się również do przekładania biszkoptów i innych ciast.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika