
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Masa cappuccino do tortu

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
10 minKrok 1 z 4
Do miski dajemy żółtka, cukier, cukier waniliowy. Ucieramy.
Krok 2 z 4
Dalej ucierając, dodajemy budyń wymieszany z mąką. Na koniec dajemy 1/2 szklanki mleka.
Krok 3 z 4
Do garnka dajemy 1,5 szkl. mleka i gotujemy. Do gotującego mleka wlewamy masę żółtkową. Wszystko dokładnie mieszamy, aby się nie przypaliło.
Krok 4 z 4
Gotujemy, aż budyń będzie gęsty. Odstawiamy i chłodzimy. Masło rozcieramy, dodając po troszku zimnego budyniu, a na koniec cappuccino i wódkę.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0