Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Masa cappuccino do tortu

Masa cappuccino do tortu

(1)
25min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Motorek70

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1  opakowanie
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
30  dag
Masło
5 
Żółtko
3  łyżek
Mąka
2  szklanek
Mleko
0.5  szklanka
Cukier
10  dag
Cappucino
50  ml
Wódka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.27 g
Węglowodany
25.98 g
Tłuszcze
29.5 g
Wartość energetyczna
391.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Masa cappuccino do tortu jest niezwykle apetyczna. Spróbuj raz kremu powstałego na bazie Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY i Cukru wanilinowego WINIARY, a na pewno niejednokrotnie do niego wrócisz. Aromatyczny krem nadaje się również do przekładania biszkoptów i innych ciast.

Przygotowanie

25 min
  • Krok 1

    5 min
    Do miski dajemy żółtka, cukier, cukier waniliowy. Ucieramy.
  • Krok 2

    5 min
    Dalej ucierając, dodajemy budyń wymieszany z mąką. Na koniec dajemy 1/2 szklanki mleka.
  • Krok 3

    5 min
    Do garnka dajemy 1,5 szkl. mleka i gotujemy. Do gotującego mleka wlewamy masę żółtkową. Wszystko dokładnie mieszamy, aby się nie przypaliło.
  • Krok 4

    10 min
    Gotujemy, aż budyń będzie gęsty. Odstawiamy i chłodzimy. Masło rozcieramy, dodając po troszku zimnego budyniu, a na koniec cappuccino i wódkę.
Masa cappuccino do tortu

Krok 1 z 4

Do miski dajemy żółtka, cukier, cukier waniliowy. Ucieramy.

Masa cappuccino do tortu

Krok 2 z 4

Dalej ucierając, dodajemy budyń wymieszany z mąką. Na koniec dajemy 1/2 szklanki mleka.

Masa cappuccino do tortu

Krok 3 z 4

Do garnka dajemy 1,5 szkl. mleka i gotujemy. Do gotującego mleka wlewamy masę żółtkową. Wszystko dokładnie mieszamy, aby się nie przypaliło.

Masa cappuccino do tortu

Krok 4 z 4

Gotujemy, aż budyń będzie gęsty. Odstawiamy i chłodzimy. Masło rozcieramy, dodając po troszku zimnego budyniu, a na koniec cappuccino i wódkę.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Masa migdałowa do ciast

    Masa migdałowa do ciast

    2 godz 27 min Łatwy
  • Sos beszamelowy

    Sos beszamelowy

    9 min Łatwy
  • Krem budyniowy bez budyniu

    Krem budyniowy bez budyniu

    30 min Łatwy
  • Miętusek

    Miętusek

    1 godz 45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu