Lukier do babek

Oceń ten przepis!

5/5 5 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 13 min.

  • Oczekiwanie 5 min.

  • Porcje 5

5/5 5 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wodę gotujemy, żeby była gorąca.
  2. Cytrynę kroimy na pół i wyciskamy sok.
  3. Składniki dokładnie wymieszać. Ja mieszam najpierw sok z cytryny z wodą i dosypuje cukier puder.
  4. Mieszam tak długo, aż składniki całkowicie się połączą.

Opis przepisu:

Lukier do babek doda Twoim wypiekom jeszcze więcej słodyczy! Przyrządzamy go z 3 składników: wody, soku z cytryny i cukru pudru, przy czym jeśli chcesz, by lukier był bardziej przezroczysty, zwiększ ilość wody lub soku z cytryny. Jeśli zaś chcesz nadać mu koloru – dodaj więcej cukru pudru. Lukier do babek idealnie ozdobi i osłodzi różne wypieki – nie tylko babki, ale także drożdżówki, sernik czy pączki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?