Lemoniada z miodem
20min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
0.17 g
Węglowodany
16.62 g
Tłuszcze
0.03 g
Wartość energetyczna
61.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
15 min
Wodę zwykłą gotujemy z cukrem wanilinowym i chłodzimy. Cytrynę parzymy i wyciskamy sok. Miód rozpuszczamy, aby był lejący.
Krok 2
5 min
Do zimnej wody wlewamy wodę mineralną dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i rozpuszczony miód. Wszystko dokładnie mieszamy. Najlepiej smakuje schłodzone.
Lemoniada najlepiej smakuje latem – to wie każdy. Lemoniada z miodem najlepiej smakuje zawsze! Miód wzmacnia smak lemoniady i nadaje jej słodyczy. A dodatek cukru waniliowego WINIARY sprawia, że łączymy ze sobą aromat wanilii, miodu i cytryn, a końcowy efekt jest naprawdę zdumiewający. Smacznego!
Komentarze 0