Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Muffiny z Colą i czekoladą

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
12 12 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżeczka
200 uncji płyni
Coca-cola
1 szklanka
Mąka
1 szklanka
Cukier
2 łyżek
Kakao
1 szczypta
Sól
2 
Jajko
1 dag
Czekolada mleczna
1 szklanka
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
14.81 g
Białko
2.88 g
Wartość energetyczna
473.37 kcal
Węglowodany
85.28 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
10 min
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Czekoladę siekam na drobne kawałeczki lub masakruję tłuczkiem. Suche składniki mieszam w jednej misce: mąkę, cukier, proszek, cukier wanilinowy, kakao i czekoladę. W tym czasie w drugiej misce mieszam mokre składniki: jajka miksuję z olejem i następnie dolewam Colę. Całość bardzo się pieni "rośnie", więc polecam przygotowywać całość w wysokiej misce.
Krok 2
10 min
Następnie mieszam suche składniki z mokrymi aż do połączenia - trwa to dłużej niż przy zwykłych babeczkach bo spieniona masa nie od razu chce się wymieszać.
Krok 3
25 min
Następnie przelewam do papierowych foremek, posypuje wierzch czekoladowymi dropsikami i piekę w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.
Muffiny z Colą i czekoladą

Krok 1 z 3

Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Czekoladę siekam na drobne kawałeczki lub masakruję tłuczkiem. Suche składniki mieszam w jednej misce: mąkę, cukier, proszek, cukier wanilinowy, kakao i czekoladę. W tym czasie w drugiej misce mieszam mokre składniki: jajka miksuję z olejem i następnie dolewam Colę. Całość bardzo się pieni "rośnie", więc polecam przygotowywać całość w wysokiej misce.

Muffiny z Colą i czekoladą

Krok 2 z 3

Następnie mieszam suche składniki z mokrymi aż do połączenia - trwa to dłużej niż przy zwykłych babeczkach bo spieniona masa nie od razu chce się wymieszać.

Muffiny z Colą i czekoladą

Krok 3 z 3

Następnie przelewam do papierowych foremek, posypuje wierzch czekoladowymi dropsikami i piekę w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.

Te pyszne muffiny z pewnością zaskoczą Was swoim smakiem. A to dlatego, że jedząc je, nie sposób nie wyczuć znajomego smaku i aromatu Coca Coli. Dodanie do tego równania cukru waniliowego WINIARY sprawi, że nie będziecie mogli się oprzeć. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika