Muffiny z Colą i czekoladą
45min
Łatwy
1
łyżeczka
2
łyżeczek
200
uncji płyni
Coca-cola
1
szklanka
Mąka
1
szklanka
Cukier
2
łyżek
Kakao
1
szczypta
Sól
2
Jajko
1
dag
Czekolada mleczna
1
szklanka
Olej
.
Wartości odżywcze
Białko
2.88 g
Węglowodany
85.28 g
Tłuszcze
14.81 g
Wartość energetyczna
473.37 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
10 min
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Czekoladę siekam na drobne kawałeczki lub masakruję tłuczkiem. Suche składniki mieszam w jednej misce: mąkę, cukier, proszek, cukier wanilinowy, kakao i czekoladę. W tym czasie w drugiej misce mieszam mokre składniki: jajka miksuję z olejem i następnie dolewam Colę. Całość bardzo się pieni "rośnie", więc polecam przygotowywać całość w wysokiej misce.
Krok 2
10 min
Następnie mieszam suche składniki z mokrymi aż do połączenia - trwa to dłużej niż przy zwykłych babeczkach bo spieniona masa nie od razu chce się wymieszać.
Krok 3
25 min
Następnie przelewam do papierowych foremek, posypuje wierzch czekoladowymi dropsikami i piekę w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.
Te pyszne muffiny z pewnością zaskoczą Was swoim smakiem. A to dlatego, że jedząc je, nie sposób nie wyczuć znajomego smaku i aromatu Coca Coli. Dodanie do tego równania cukru waniliowego WINIARY sprawi, że nie będziecie mogli się oprzeć. Smacznego!
Komentarze 0