Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Poncz do ciasta biszkoptowego to idealny dodatek, który nawilży ciasto i nada mu niepowtarzalnego smaku. Po dodaniu ponczu możesz ciasto przełożyć dowolnym kremem, jednak najbardziej smakowicie prezentuje się z bitą śmietaną i waniliowymi kremami. Mocno cytrynowo-waniliowy zapach jest wynikiem połączenia kilku składników, w tym cukru wanilinowego WINIARY i soku z cytryny.
Przygotowanie
15 min
Krok 1
13 min
Wodę przegotować, ostudzić, dodać cukier i cukier waniliowy, sok z cytryny i alkohol. Wszystkie składniki wymieszać.
Krok 3
2 min
Upieczony i wystudzony biszkopt skropić ponczem. Ciasto nabiera wilgoci i smaku.
Krok 1
z
2
Wodę przegotować, ostudzić, dodać cukier i cukier waniliowy, sok z cytryny i alkohol. Wszystkie składniki wymieszać.
Krok 3
z
2
Upieczony i wystudzony biszkopt skropić ponczem. Ciasto nabiera wilgoci i smaku.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
j
jaś
nedbalstwo, autor myli 40% alkohol ze spirytusem, a podawanie na polskojęzycznej stronie jednostek w uncjach jest wkurzające
Winiary
Expert
Jasiu, przepraszamy i dziękujemy za słuszne uwagi. Poprawiliśmy przepis :)
Komentarze 1