Poncz do ciasta biszkoptowego
15min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
0.01 g
Węglowodany
17.1 g
Tłuszcze
0 g
Wartość energetyczna
136.03 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
15 min
Krok 1
13 min
Wodę przegotować, ostudzić, dodać cukier i cukier waniliowy, sok z cytryny i alkohol. Wszystkie składniki wymieszać.
Krok 3
2 min
Upieczony i wystudzony biszkopt skropić ponczem. Ciasto nabiera wilgoci i smaku.
Poncz do ciasta biszkoptowego to idealny dodatek, który nawilży ciasto i nada mu niepowtarzalnego smaku. Po dodaniu ponczu możesz ciasto przełożyć dowolnym kremem, jednak najbardziej smakowicie prezentuje się z bitą śmietaną i waniliowymi kremami. Mocno cytrynowo-waniliowy zapach jest wynikiem połączenia kilku składników, w tym cukru wanilinowego WINIARY i soku z cytryny.
Komentarze 1