Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Poncz do ciasta biszkoptowego

(2)
15min
Łatwy
Autorem przepisu jest RENIZ
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

1 porcja

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
120  ml
Woda
30  ml
Alkohol 40%
1  Płaska łyżka
Cukier
1  łyżeczka
Sok z cytryny
5  g
Cukier wanilinowy WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
0.01 g
Węglowodany
17.1 g
Tłuszcze
0 g
Wartość energetyczna
136.03 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Poncz do ciasta biszkoptowego to idealny dodatek, który nawilży ciasto i nada mu niepowtarzalnego smaku. Po dodaniu ponczu możesz ciasto przełożyć dowolnym kremem, jednak najbardziej smakowicie prezentuje się z bitą śmietaną i waniliowymi kremami. Mocno cytrynowo-waniliowy zapach jest wynikiem połączenia kilku składników, w tym cukru wanilinowego WINIARY i soku z cytryny.

Przygotowanie

15 min
  • Krok 1

    13 min
    Wodę przegotować, ostudzić, dodać cukier i cukier waniliowy, sok z cytryny i alkohol. Wszystkie składniki wymieszać.
  • Krok 3

    2 min
    Upieczony i wystudzony biszkopt skropić ponczem. Ciasto nabiera wilgoci i smaku.
Poncz do ciasta biszkoptowego

Krok 1 z 2

Wodę przegotować, ostudzić, dodać cukier i cukier waniliowy, sok z cytryny i alkohol. Wszystkie składniki wymieszać.

Poncz do ciasta biszkoptowego

Krok 3 z 2

Upieczony i wystudzony biszkopt skropić ponczem. Ciasto nabiera wilgoci i smaku.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
j jaś

nedbalstwo, autor myli 40% alkohol ze spirytusem, a podawanie na polskojęzycznej stronie jednostek w uncjach jest wkurzające

Winiary
Expert

Jasiu, przepraszamy i dziękujemy za słuszne uwagi. Poprawiliśmy przepis :)

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Brak informacji o alergenach
  • Ciasto
  • Deser
  • Impreza
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Popołudniowa przekąska
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Lukier do babek

    18 min Łatwy
  • Tort „red velvet”

    1 godz 20 min Łatwy
  • Ciasto Lambada

    1 godz 45 min Łatwy
  • Placek czekoladowy z wkładką kokosową

    1 godz 27 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu