składniki:
liczba porcji:








Przygotowanie:
- Mięso mielone podsmażyć na tłuszczu, potem przełożyć do garnka.
- Marchewkę obrać, opłukać, pokroić w cienkie słupki.
- Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w drobną kostkę
- Przełożyć pokrojone składniki do mięsa podsmażonego. Liście kapusty umyć, osączyć, porwać na kawałki, dodać do mięsa. Wszystko razem dusić na wolnym ogniu.
- Makaron zalać wrzącą wodą, moczyć przez 4 minuty, po czym odcedzić na sicie, dodać do mięsa.
- Pod koniec wlać do garnka sos sojowy, wbić surowe jajko, doprawić ostrą papryką, dusić jeszcze przez parę minut.
- Następnie do miski wlać wodę, kłaść do wody po jednym papierze ryżowym. Wyjmować papier ryżowy na deskę
- kłaść nadzienie na papier, zwijać jak krokiety i smażyć na tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać sajgonki z podgrzanym sosem.
Opis przepisu:
Autor: danusia19671Najczęściej bywa tak, że kto już raz posmakuje sajgonek, łatwo nie zrezygnuje z ich orientalnego smaku! Prosty i smaczny przepis na sajgonki z mięsem mielonym sprawi, że przygotujesz je w domu i tak łatwo nie zrezygnujesz z ich fantastycznego smaku!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?