Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Udka umyć, osuszyć, kłaść na rozgrzany na patelni olej. Mięso z obu stron posolić, posypać czosnkiem granulowanym i przyprawą do mięs. Udka z obu stron zrumienić.
Cebulę obrać, pokroić w piórka.
Dodać ją do mięsa, podsmażyć.
Do mięsa z cebulą wlać 2 szklanki wody.
Dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa (ok. 70-80 minut). Po tym czasie mięso zdjąć z patelni, a sos w razie potrzeby zredukować.