Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Cynadry duszone
Dodaj do CookBook

Cynadry duszone

(1)
1 godz 5 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest danusia19671
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.3  kg
Cynadry wieprzowe
300  g
Cebula drobno pokrojona
150  g
Tłuszcz
50  g
Mąka
1  dag
Majeranek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
11.8 g
Wartość energetyczna
493.1 kcal
Tłuszcze
34.3 g
Białko
37 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Cynadry to mięso, które nie są bardzo popularne na polskich stołach, ale to wydanie powinno przypaść do gustu każdemu smakoszowi. Drobno pokrojona cebulka i majeranek wzmocnią smak potrawy i nadadzą jej ziołowego posmaku. Całość tworzy genialną potrawę, która na długo zostaje w pamięci. Smacznego!

Przygotowanie

65 min
  • Krok 1

    15 min
    Nerki przeciąć wzdłuż, usunąć tłuszcz i wyciąć kanaliki moczowe.
  • Krok 2

    25 min
    Cynadry zalać zimna wodą, zagotować i odlać. Czynność tę należy dwukrotnie powtórzyć.
  • Krok 3

    10 min
    Cynadry posolić i gotować do miękkości, następnie wyjąć z wywaru i pokrajać w plastry.
  • Krok 4

    10 min
    Cebule podsmażyć na tłuszczu, przygotować jasną zasmażkę. Połączyć z wywarem i zagotować.
  • Krok 5

    5 min
    Do sosu dodać pokrojone cynadry, przyprawy i dusić jeszcze kilka minut.
Cynadry duszone

Krok 1 z 5

Nerki przeciąć wzdłuż, usunąć tłuszcz i wyciąć kanaliki moczowe.

Cynadry duszone

Krok 2 z 5

Cynadry zalać zimna wodą, zagotować i odlać. Czynność tę należy dwukrotnie powtórzyć.

Cynadry duszone

Krok 3 z 5

Cynadry posolić i gotować do miękkości, następnie wyjąć z wywaru i pokrajać w plastry.

Cynadry duszone

Krok 4 z 5

Cebule podsmażyć na tłuszczu, przygotować jasną zasmażkę. Połączyć z wywarem i zagotować.

Cynadry duszone

Krok 5 z 5

Do sosu dodać pokrojone cynadry, przyprawy i dusić jeszcze kilka minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.5 z 5
4.5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
11
11
00
00
00

Opinie

4

Elżbieta

Witam, u mnie po usmażeniu cynadrów zalewam je świeżą gotującą wodą, dodaje listek laurowy, sól pieprzi gotuję kilka minut ,a na końcu drobno pokrojony ogórek kiszony.
Anonim (niezweryfikowany) 03/15/2021-03:42 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 07/13/2021-04:53 CEST
Elżbieto, dziękujemy za przydatne wskazówki :)

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu