Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cynadry duszone

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1.3 kg
Cynadry wieprzowe
300 g
Cebula drobno pokrojona
150 g
Tłuszcz
50 g
Mąka
1 dag
Majeranek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
36.98 g
Węglowodany
11.78 g
Wartość energetyczna
493.1 kcal
Tłuszcze
34.26 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
15 min
Nerki przeciąć wzdłuż, usunąć tłuszcz i wyciąć kanaliki moczowe.
Krok 2
25 min
Cynadry zalać zimna wodą, zagotować i odlać. Czynność tę należy dwukrotnie powtórzyć.
Krok 3
10 min
Cynadry posolić i gotować do miękkości, następnie wyjąć z wywaru i pokrajać w plastry.
Krok 4
10 min
Cebule podsmażyć na tłuszczu, przygotować jasną zasmażkę. Połączyć z wywarem i zagotować.
Krok 5
5 min
Do sosu dodać pokrojone cynadry, przyprawy i dusić jeszcze kilka minut.
Cynadry duszone

Krok 1 z 5

Nerki przeciąć wzdłuż, usunąć tłuszcz i wyciąć kanaliki moczowe.

Cynadry duszone

Krok 2 z 5

Cynadry zalać zimna wodą, zagotować i odlać. Czynność tę należy dwukrotnie powtórzyć.

Cynadry duszone

Krok 3 z 5

Cynadry posolić i gotować do miękkości, następnie wyjąć z wywaru i pokrajać w plastry.

Cynadry duszone

Krok 4 z 5

Cebule podsmażyć na tłuszczu, przygotować jasną zasmażkę. Połączyć z wywarem i zagotować.

Cynadry duszone

Krok 5 z 5

Do sosu dodać pokrojone cynadry, przyprawy i dusić jeszcze kilka minut.

Cynadry to mięso, które nie są bardzo popularne na polskich stołach, ale to wydanie powinno przypaść do gustu każdemu smakoszowi. Drobno pokrojona cebulka i majeranek wzmocnią smak potrawy i nadadzą jej ziołowego posmaku. Całość tworzy genialną potrawę, która na długo zostaje w pamięci. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika