Jesiotr z piekarnika

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jesiotra wypatroszyć, pokroić na kawałki, oczyścić. Dokładnie umyć, osuszyć. Natrzeć oliwą, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Skropić sokiem z cytryny.
  2. Cebulę pokroić w niewielką kostkę, obłożyć nią kawałki ryby. Przełożyć do miski, odstawić do lodówki na 2 godziny.
  3. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, ułożyć obok siebie kawałki ryby. Masło pokroić na niewielkie kawałki, ułożyć na rybach.
  4. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut.
  5. Podawać z ziemniakami i surówką.

Opis przepisu:

Zamarynowane kawałki jesiotra zapiekane w piekarniku to propozycja dania na obiad rodzinny. Delikatne mięso ryby, na pewno skradnie serce najmniejszych domowników. Lekki, jak również pożywny pomysł na obiad, do którego możesz dodać ulubione dodatki takie jak na przykład: surówkę z czerwonej kapusty i ziemniaki, będzie idealnym rozwiązaniem na wyśmienity posiłek.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?