Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filet pokrój w grube paski – paluszki. Dopraw solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
5 min
W osobnej misce rozkłóć jajka widelcem. Kawałki ryby obtocz dokładnie w mące. Następnie panieruj je w jajku i bułce tartej.
Krok 4
30 min
Tak przygotowane kawałki ryby ułóż na blaszce do pieczenia – tak aby się nie dotykały. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz ok 25-30 min. aż panierka się zarumieni.
Krok 5
2 min
Paluszki rybne można też smażyć w tłuszczu.
Krok 6
3 min
Paluszki rybne podawaj z remuladą Winiary.
Krok 1
z
6
Rybę umyj i osusz. Pozbądź się ości i skóry.
Krok 2
z
6
Filet pokrój w grube paski – paluszki. Dopraw solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
z
6
W osobnej misce rozkłóć jajka widelcem. Kawałki ryby obtocz dokładnie w mące. Następnie panieruj je w jajku i bułce tartej.
Krok 4
z
6
Tak przygotowane kawałki ryby ułóż na blaszce do pieczenia – tak aby się nie dotykały. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz ok 25-30 min. aż panierka się zarumieni.
Krok 5
z
6
Paluszki rybne można też smażyć w tłuszczu.
Krok 6
z
6
Paluszki rybne podawaj z remuladą Winiary.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0