Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Przepis na domowe paluszki rybne z piekarnika

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 słoik
1 trochę
Sól
0.5 szklanka
Mąka pszenna
2 
Jajko
1 trochę
Bułka tarta
500 g
Dorsz
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
567.69 kcal
Węglowodany
15.25 g
Białko
27.99 g
Tłuszcze
43.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
10 min
Rybę umyj i osusz. Pozbądź się ości i skóry.
Krok 2
5 min
Filet pokrój w grube paski – paluszki. Dopraw solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
5 min
W osobnej misce rozkłóć jajka widelcem. Kawałki ryby obtocz dokładnie w mące. Następnie panieruj je w jajku i bułce tartej.
Krok 4
30 min
Tak przygotowane kawałki ryby ułóż na blaszce do pieczenia – tak aby się nie dotykały. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz ok 25-30 min. aż panierka się zarumieni.
Krok 5
2 min
Paluszki rybne można też smażyć w tłuszczu.
Krok 6
3 min
Paluszki rybne podawaj z remuladą Winiary.
Przepis na domowe paluszki rybne  z piekarnika

Krok 1 z 6

Rybę umyj i osusz. Pozbądź się ości i skóry.

Przepis na domowe paluszki rybne  z piekarnika

Krok 2 z 6

Filet pokrój w grube paski – paluszki. Dopraw solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny.

Przepis na domowe paluszki rybne  z piekarnika

Krok 3 z 6

W osobnej misce rozkłóć jajka widelcem. Kawałki ryby obtocz dokładnie w mące. Następnie panieruj je w jajku i bułce tartej.

Przepis na domowe paluszki rybne  z piekarnika

Krok 4 z 6

Tak przygotowane kawałki ryby ułóż na blaszce do pieczenia – tak aby się nie dotykały. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz ok 25-30 min. aż panierka się zarumieni.

Przepis na domowe paluszki rybne  z piekarnika

Krok 5 z 6

Paluszki rybne można też smażyć w tłuszczu.

Przepis na domowe paluszki rybne  z piekarnika

Krok 6 z 6

Paluszki rybne podawaj z remuladą Winiary.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika