Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Przepis na domowe paluszki rybne  z piekarnika
Dodaj do CookBook

Przepis na domowe paluszki rybne z piekarnika

(0)
55 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  słoik
Sos Remulada
trochę
Sól
0.5  szklanka
Mąka pszenna
2 
Jajko
trochę
Bułka tarta
500  g
Dorsz
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
15.2 g
Wartość energetyczna
567.7 kcal
Tłuszcze
43.2 g
Białko
28 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    10 min
    Rybę umyj i osusz. Pozbądź się ości i skóry.
  • Krok 2

    5 min
    Filet pokrój w grube paski – paluszki. Dopraw solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny.
  • Krok 3

    5 min
    W osobnej misce rozkłóć jajka widelcem. Kawałki ryby obtocz dokładnie w mące. Następnie panieruj je w jajku i bułce tartej.
  • Krok 4

    30 min
    Tak przygotowane kawałki ryby ułóż na blaszce do pieczenia – tak aby się nie dotykały. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz ok 25-30 min. aż panierka się zarumieni.
  • Krok 5

    2 min
    Paluszki rybne można też smażyć w tłuszczu.
  • Krok 6

    3 min
    Paluszki rybne podawaj z remuladą Winiary.
Przepis na domowe paluszki rybne  z piekarnika

Krok 1 z 6

Rybę umyj i osusz. Pozbądź się ości i skóry.

Przepis na domowe paluszki rybne  z piekarnika

Krok 2 z 6

Filet pokrój w grube paski – paluszki. Dopraw solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny.

Przepis na domowe paluszki rybne  z piekarnika

Krok 3 z 6

W osobnej misce rozkłóć jajka widelcem. Kawałki ryby obtocz dokładnie w mące. Następnie panieruj je w jajku i bułce tartej.

Przepis na domowe paluszki rybne  z piekarnika

Krok 4 z 6

Tak przygotowane kawałki ryby ułóż na blaszce do pieczenia – tak aby się nie dotykały. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz ok 25-30 min. aż panierka się zarumieni.

Przepis na domowe paluszki rybne  z piekarnika

Krok 5 z 6

Paluszki rybne można też smażyć w tłuszczu.

Przepis na domowe paluszki rybne  z piekarnika

Krok 6 z 6

Paluszki rybne podawaj z remuladą Winiary.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

5

Zofia

Korzystam z Waszych przepisów, są świetne.
Anonim (niezweryfikowany) 12/16/2023-09:38 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 01/19/2024-12:51 CET
Bardzo się cieszymy, że lubisz nasze przepisy i dziękujemy za opinię!

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Jajka
  • Niski poziom cukru
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Prawdziwy barszcz ukrainski - przepis połtawski

    Prawdziwy barszcz ukrainski - przepis połtawski

    3 godz 27 min Średni
  • Żurek śląski - przepis, który Cię zachwyci

    Żurek śląski - przepis, który Cię zachwyci

    1 godz 53 min Średni
  • Przepis na gazpacho inne niż zwykle – zielone gazpacho

    Przepis na gazpacho inne niż zwykle – zielone gazpacho

    4 godz 20 min Łatwy
  • Zupa maślankowa dla dzieci – przepis czytelniczki

    Zupa maślankowa dla dzieci – przepis czytelniczki

    23 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu