Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Przepis na domowe paluszki rybne  z piekarnika

Przepis na domowe paluszki rybne z piekarnika

(0)
55min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  słoik
Sos Remulada
trochę
Sól
0.5  szklanka
Mąka pszenna
2 
Jajko
trochę
Bułka tarta
500  g
Dorsz
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
27.99 g
Węglowodany
15.25 g
Tłuszcze
43.2 g
Wartość energetyczna
567.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    10 min
    Rybę umyj i osusz. Pozbądź się ości i skóry.
  • Krok 2

    5 min
    Filet pokrój w grube paski – paluszki. Dopraw solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny.
  • Krok 3

    5 min
    W osobnej misce rozkłóć jajka widelcem. Kawałki ryby obtocz dokładnie w mące. Następnie panieruj je w jajku i bułce tartej.
  • Krok 4

    30 min
    Tak przygotowane kawałki ryby ułóż na blaszce do pieczenia – tak aby się nie dotykały. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz ok 25-30 min. aż panierka się zarumieni.
  • Krok 5

    2 min
    Paluszki rybne można też smażyć w tłuszczu.
  • Krok 6

    3 min
    Paluszki rybne podawaj z remuladą Winiary.
Przepis na domowe paluszki rybne  z piekarnika

Krok 1 z 6

Rybę umyj i osusz. Pozbądź się ości i skóry.

Przepis na domowe paluszki rybne  z piekarnika

Krok 2 z 6

Filet pokrój w grube paski – paluszki. Dopraw solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny.

Przepis na domowe paluszki rybne  z piekarnika

Krok 3 z 6

W osobnej misce rozkłóć jajka widelcem. Kawałki ryby obtocz dokładnie w mące. Następnie panieruj je w jajku i bułce tartej.

Przepis na domowe paluszki rybne  z piekarnika

Krok 4 z 6

Tak przygotowane kawałki ryby ułóż na blaszce do pieczenia – tak aby się nie dotykały. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz ok 25-30 min. aż panierka się zarumieni.

Przepis na domowe paluszki rybne  z piekarnika

Krok 5 z 6

Paluszki rybne można też smażyć w tłuszczu.

Przepis na domowe paluszki rybne  z piekarnika

Krok 6 z 6

Paluszki rybne podawaj z remuladą Winiary.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Jajka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Arancini z grzybowego risotta

    Arancini z grzybowego risotta

    30 min Łatwy
  • Domowe nuggetsy z kurczaka  – jak zrobić?

    Domowe nuggetsy z kurczaka – jak zrobić?

    24 min Łatwy
  • Fish and chips, czyli ryba z frytkami

    Fish and chips, czyli ryba z frytkami

    1 godz 23 min Łatwy
  • Paluszki rybne z ziemniaczanymi łódeczkami

    Paluszki rybne z ziemniaczanymi łódeczkami

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu