Móżdżek wieprzowy z jajkami

Oceń ten przepis!

3/5 3 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 2

3/5 3 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Móżdżek zalewamy zimną, przefiltrowaną wodą. Dodajemy ocet oraz sól i gotujemy około 10 minut.
  2. Na patelnię wrzucam paski boczku. Chwilę smażę po czym dodaję piórka cebuli.
  3. Gdy się zarumienią dodaję posiekany móżdżek. Smażę kilka minut i wlewam masę jajeczną wymieszaną z pieprzem ziołowym. Mieszam. Gdy białko się zetnie danie jest gotowe.
  4. Podaję z świeżą bagietką posmarowaną masłem. Smacznego.

Opis przepisu:

Móżdżek wieprzowy z jajkami to bardzo syte a do tego łatwe danie idealne na obiad. Ugotuj móżdżek, a następnie podsmażyć go na patelni, ze zrumienionym już boczkiem i cebulką. Po jakimś czasie zalej całość rozbełtanym jajkiem z przyprawami. Jeśli widzisz, że jajko się już ścięło, możesz podać danie z chrupiącą bułeczką posmarowaną masłem. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?