Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
3
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Świąteczno-niedzielny żurek z chrzanem, białą kiełbasą i jajkiem na twardo łatwo przygotować, gdy mamy w kuchni Żurek Nasza Specjalność WINIARY. Chrzanowy żurek gotujemy na wywarze z białej kiełbasy, którą potem kroimy na plasterki i podajemy do zupy razem z ćwiartkami jajek. Całość ozdabiamy kleksem śmietany chrzanowej i posypujemy natką. Taki żurek z chrzanem jest bardzo pożywny, więc jeśli zaserwujemy go z ziemniakami lub kromką ciemnego, razowego pieczywa na drugie danie możemy podać coś lekkiego, np. danie z warzyw.
Przygotowanie
28 min
Krok 1
20 min
Zagotuj 2 szklanki wody, włóż kiełbaski i podgrzewaj na wolnym ogniu przez 20 minut, wyjmij kiełbaski obierz z osłonki i pokrój w plastry. Żurek rozprowadź w 1 szklance zimnej wody i wlej do wywaru, mieszając zagotuj.
Krok 2
5 min
Jajka obierz i pokrój na ćwiartki.
Krok 3
1 min
Śmietanę połącz z chrzanem.
Krok 4
2 min
Żurek rozlej do talerzy, dodaj do niego porcję kiełbasy, kleks śmietany chrzanowej i ćwiartki jajek. Posyp natką pietruszki.
Krok 1
z
4
Zagotuj 2 szklanki wody, włóż kiełbaski i podgrzewaj na wolnym ogniu przez 20 minut, wyjmij kiełbaski obierz z osłonki i pokrój w plastry. Żurek rozprowadź w 1 szklance zimnej wody i wlej do wywaru, mieszając zagotuj.
Krok 2
z
4
Jajka obierz i pokrój na ćwiartki.
Krok 3
z
4
Śmietanę połącz z chrzanem.
Krok 4
z
4
Żurek rozlej do talerzy, dodaj do niego porcję kiełbasy, kleks śmietany chrzanowej i ćwiartki jajek. Posyp natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0