Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ogórkowa latem nie musi być tylko z kiszonych ogórków, zwłaszcza kiedy zapasy z zeszłego roku już dawno się skończyły, a na tegoroczne trzeba jeszcze chwilę poczekać. Zupa ze świeżych ogórków jest świetną alternatywą dla tradycyjnej zupy ogórkowej. Jeśli ugotujemy ją na bazie Zupy jarzynowej Nasza Specjalność Winiary i ze świeżymi ogórkami podduszonymi na maśle z odrobiną czosnku, będzie wyjątkowo aromatyczna, a jednocześnie jej przygotowanie nie sprawi żadnego problemu nawet początkującym w kuchni.
W opakowaniu Zupy jarzynowej znajdziecie mnóstwo suszonych warzyw i przypraw. To gotowy produkt, ale ja wykorzystuję go jako bazę do przygotowania przeróżnych zup według własnego pomysłu kiedy zależy mi na czasie i pysznym efekcie. Równie szybko jak zupę można przygotować klopsiki. Nie są duże, więc szybko się usmażą, a będą pożywnym dodatkiem, dzięki któremu nasze pierwsze danie obiadowe może być z powodzeniem jedynym daniem.
Z podanej ilości składników przygotujecie 4 porcje zupy.
Ogórki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por drobno kroimy. Podduszamy ogórki z porem na maśle około 5 minut, często mieszając. Pod koniec duszenia do ogórków dodajemy posiekane ząbki czosnku.
Krok 2
7 min
W 0,7 l wody rozprowadzamy zawartość opakowania z Zupą jarzynową, zagotowujemy i gotujemy 5 minut. Dodajemy podduszone na maśle ogórki i jeszcze chwilę gotujemy.
Krok 3
3 min
Odlewamy chochlę zupy, łączymy z jogurtem, dodajemy z powrotem do garnka z zupą
Krok 4
6 min
Mięso łączymy z posiekaną cebulką, dodajemy jajko, bułkę tartą, szczyptę soli i świeżo mielonego pieprzu, dokładnie mieszamy. Wilgotnymi dłońmi formujemy nieduże pulpeciki. Smażymy na złoto na oleju.
Krok 5
2 min
Zupę podajemy z pulpecikami. Posypujemy świeżą zieleniną.
Krok 1
z
5
Ogórki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por drobno kroimy. Podduszamy ogórki z porem na maśle około 5 minut, często mieszając. Pod koniec duszenia do ogórków dodajemy posiekane ząbki czosnku.
Krok 2
z
5
W 0,7 l wody rozprowadzamy zawartość opakowania z Zupą jarzynową, zagotowujemy i gotujemy 5 minut. Dodajemy podduszone na maśle ogórki i jeszcze chwilę gotujemy.
Krok 3
z
5
Odlewamy chochlę zupy, łączymy z jogurtem, dodajemy z powrotem do garnka z zupą
Krok 4
z
5
Mięso łączymy z posiekaną cebulką, dodajemy jajko, bułkę tartą, szczyptę soli i świeżo mielonego pieprzu, dokładnie mieszamy. Wilgotnymi dłońmi formujemy nieduże pulpeciki. Smażymy na złoto na oleju.
Krok 5
z
5
Zupę podajemy z pulpecikami. Posypujemy świeżą zieleniną.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0