Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa z zielonego groszku jest łatwa, szybka i wyjątkowo smakowita, bo ugotujemy ją na esencjonalnym Bulionie drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY z dodatkiem ziemniaków, marchwi oraz podmażanej cebuli z boczkiem. Najprościej użyć groszku mrożonego lub z puszki (ten ostatni dodajemy pod smak koniec gotowania), ale w sezonie warto przyrządzić ją ze świeżego chrupiącego groszku i młodych warzyw. Pyszności!
Przygotowanie
65 min
Krok 1
10 min
Ziemniaki i marchew obierz. Ziemniaki pokrój w kostkę, a marchew w plasterki.
Krok 2
15 min
Zagotuj 1 litr wody i wrzuć kostki bulionowe, ziemniaki, marchew i groszek. Gotuj przez 15 minut.
Krok 3
15 min
Boczek pokrój w paseczki, wysmaż na chrupko. Do boczku dodaj drobno posiekaną cebulę.
Krok 4
15 min
Dodaj mąkę, zasmaż i wymieszaj z zupą. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
10 min
Przed podaniem możesz posypać natką pietruszki.
Krok 1
z
5
Ziemniaki i marchew obierz. Ziemniaki pokrój w kostkę, a marchew w plasterki.
Krok 2
z
5
Zagotuj 1 litr wody i wrzuć kostki bulionowe, ziemniaki, marchew i groszek. Gotuj przez 15 minut.
Krok 3
z
5
Boczek pokrój w paseczki, wysmaż na chrupko. Do boczku dodaj drobno posiekaną cebulę.
Krok 4
z
5
Dodaj mąkę, zasmaż i wymieszaj z zupą. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
z
5
Przed podaniem możesz posypać natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0