Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę siekam, podduszam w rondlu na maśle kilka minut.
W tym czasie kroję por w półtalarki, kroję w kostkę marchewkę, ziemniaki, pietruszkę. Seler naciowy przełamuję w dolnej części, usuwam „łyka” i kroję w kostkę.
Dorzucam pokrojone warzywa do rondla, po chwili dodaję umyte i oczyszczone kurki.
Ząbek czosnku przeciskam przez praskę, dodaję do rondla, duszę 5 minut.
Podlewam warzywa wodą, dodaję sproszkowane grzyby i pokrojone w kostkę pomidory.
Całość doprawiam solą i gotuję około pół godziny.
Dodaję śmietankę, doprawiam białym pieprzem. Gotowe!
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0