Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa z czereśni z makaronem

0
50min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Agata
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500  g
Czereśnie
1  l
Woda
trochę
Cukier trzcinowy lub zwykły do smaku
0.5  szklanka
Gęsta śmietana
100  g
Makaron Świderki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
5.29 g
Węglowodany
40.48 g
Tłuszcze
2.97 g
Wartość energetyczna
202.03 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
30 min
Czereśnie myjemy, usuwamy pestki, zalewamy wodą. Gotujemy 10 minut. Dosładzamy według upodobań, odstawiamy do przestygnięcia.
Krok 2
10 min
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, odcedzamy, odstawiamy do przestygnięcia.
Krok 3
5 min
Do zupy dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy. Na tym etapie możemy przelać część zupy na wysokiego naczynia, zmiksować i otrzymaną masą zagęścić zupę w garnku.
Krok 4
5 min
Zupę podajemy na zimno z makaronem.
Zupa z czereśni z makaronem

Krok 1 z 4

Czereśnie myjemy, usuwamy pestki, zalewamy wodą. Gotujemy 10 minut. Dosładzamy według upodobań, odstawiamy do przestygnięcia.

Zupa z czereśni z makaronem

Krok 2 z 4

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, odcedzamy, odstawiamy do przestygnięcia.

Zupa z czereśni z makaronem

Krok 3 z 4

Do zupy dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy. Na tym etapie możemy przelać część zupy na wysokiego naczynia, zmiksować i otrzymaną masą zagęścić zupę w garnku.

Zupa z czereśni z makaronem

Krok 4 z 4

Zupę podajemy na zimno z makaronem.

Zupa czereśniowa z makaronem w gorące dni najlepiej smakuje schłodzona, choć nie brakuje entuzjastów zup owocowych podawanych na ciepło i ci zapewne nie będą czekać, aż wystygnie. Idealnie na tę zupę nadają się ciemne odmiany czereśni, wówczas nabierze ona pięknego, głębokiego koloru.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika