Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać.
Pomidory pokroić w plastry.
Cukinie umyć, pokroić w kostkę.
Na patelni rozpuścić masło. Zeszklić na nim cebulę oraz czosnek, a następnie dodać pokrojone pomidory. Całość doprawić estragonem oraz płatkami chilli. Delikatnie podsmażyć.
Odłożyć odrobinę przygotowanej salsy do dekoracji zupy. Do reszty dodać pokrojone cukinie. Całość zalać bulionem i gotować na wolnym ogniu do miękkości warzyw.
Kiedy warzywa zmiękną, dodać przyprawy oraz wyciśnięty sok z pomarańczy.
Całość zmiksować na gładką masę.
Zupę podawać z salsą z pomarańczowych pomidorów, posypaną pietruszką.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0