Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać.
Pomidory pokroić w plastry.
Cukinie umyć, pokroić w kostkę.
Na patelni rozpuścić masło. Zeszklić na nim cebulę oraz czosnek, a następnie dodać pokrojone pomidory. Całość doprawić estragonem oraz płatkami chilli. Delikatnie podsmażyć.
Odłożyć odrobinę przygotowanej salsy do dekoracji zupy. Do reszty dodać pokrojone cukinie. Całość zalać bulionem i gotować na wolnym ogniu do miękkości warzyw.
Kiedy warzywa zmiękną, dodać przyprawy oraz wyciśnięty sok z pomarańczy.
Całość zmiksować na gładką masę.
Zupę podawać z salsą z pomarańczowych pomidorów, posypaną pietruszką.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0