
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Zupa z cieciorką

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
5 minKrok 3
15 minKrok 4
5 minKrok 5
25 minKrok 1 z 5
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchewkę obrać i pokroić w półplasterki, cebulę i czosnek obrać i posiekać.
Krok 2 z 5
Cebulę oraz czosnek podsmażyć na patelni.
Krok 3 z 5
Bulion podgrzać, dodać ziemniaki, marchewkę, cebulę wraz z czosnkiem, liście laurowe i zagotować do miękkości warzyw.
Krok 4 z 5
Na koniec dodać odsączoną cieciorkę oraz pomidory z puszki.
Krok 5 z 5
Ponownie zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0