Zupa z cieciorką
60min
Łatwy
30 dag
Ciecierzyca
2
Ziemniaki
1
Marchewka
1
Cebula
1 ząbek
Czosnek
0.5 puszka
Pomidory z puszki całe
2
Liść laurowy
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
32.22 g
Węglowodany
54.94 g
Tłuszcze
61.84 g
Wartość energetyczna
1064.86 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
60 min
Krok 1
10 min
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchewkę obrać i pokroić w półplasterki, cebulę i czosnek obrać i posiekać.
Krok 2
5 min
Cebulę oraz czosnek podsmażyć na patelni.
Krok 3
15 min
Bulion podgrzać, dodać ziemniaki, marchewkę, cebulę wraz z czosnkiem, liście laurowe i zagotować do miękkości warzyw.
Krok 4
5 min
Na koniec dodać odsączoną cieciorkę oraz pomidory z puszki.
Krok 5
25 min
Ponownie zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Aromatyczna zupa z cieciorką jest sycącym daniem na każdy dzień. Przygotujesz ją z Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, cieciorki i bukietu warzyw. Różny czas gotowania warzyw pozwala zachować strukturę składników i wydobyć z nich to, co najlepsze. Jeśli lubisz sycące zupy, jest to propozycja obiadowa dla Ciebie!
Komentarze 0