Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Aromatyczna zupa z cieciorką jest sycącym daniem na każdy dzień. Przygotujesz ją z Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, cieciorki i bukietu warzyw. Różny czas gotowania warzyw pozwala zachować strukturę składników i wydobyć z nich to, co najlepsze. Jeśli lubisz sycące zupy, jest to propozycja obiadowa dla Ciebie!
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchewkę obrać i pokroić w półplasterki, cebulę i czosnek obrać i posiekać.
Krok 2
5 min
Cebulę oraz czosnek podsmażyć na patelni.
Krok 3
15 min
Bulion podgrzać, dodać ziemniaki, marchewkę, cebulę wraz z czosnkiem, liście laurowe i zagotować do miękkości warzyw.
Krok 4
5 min
Na koniec dodać odsączoną cieciorkę oraz pomidory z puszki.
Krok 5
25 min
Ponownie zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 1
z
5
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchewkę obrać i pokroić w półplasterki, cebulę i czosnek obrać i posiekać.
Krok 2
z
5
Cebulę oraz czosnek podsmażyć na patelni.
Krok 3
z
5
Bulion podgrzać, dodać ziemniaki, marchewkę, cebulę wraz z czosnkiem, liście laurowe i zagotować do miękkości warzyw.
Krok 4
z
5
Na koniec dodać odsączoną cieciorkę oraz pomidory z puszki.
Krok 5
z
5
Ponownie zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0