Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa z cieciorką

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

30 dag
Ciecierzyca
2 
Ziemniaki
1 
Marchewka
1 
Cebula
1 ząbek
Czosnek
0.5 puszka
Pomidory z puszki całe
2 
Liść laurowy
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
32.22 g
Wartość energetyczna
1064.86 kcal
Tłuszcze
61.84 g
Węglowodany
54.94 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
10 min
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchewkę obrać i pokroić w półplasterki, cebulę i czosnek obrać i posiekać.
Krok 2
5 min
Cebulę oraz czosnek podsmażyć na patelni.
Krok 3
15 min
Bulion podgrzać, dodać ziemniaki, marchewkę, cebulę wraz z czosnkiem, liście laurowe i zagotować do miękkości warzyw.
Krok 4
5 min
Na koniec dodać odsączoną cieciorkę oraz pomidory z puszki.
Krok 5
25 min
Ponownie zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zupa z cieciorką

Krok 1 z 5

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchewkę obrać i pokroić w półplasterki, cebulę i czosnek obrać i posiekać.

Zupa z cieciorką

Krok 2 z 5

Cebulę oraz czosnek podsmażyć na patelni.

Zupa z cieciorką

Krok 3 z 5

Bulion podgrzać, dodać ziemniaki, marchewkę, cebulę wraz z czosnkiem, liście laurowe i zagotować do miękkości warzyw.

Zupa z cieciorką

Krok 4 z 5

Na koniec dodać odsączoną cieciorkę oraz pomidory z puszki.

Zupa z cieciorką

Krok 5 z 5

Ponownie zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Aromatyczna zupa z cieciorką jest sycącym daniem na każdy dzień. Przygotujesz ją z Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, cieciorki i bukietu warzyw. Różny czas gotowania warzyw pozwala zachować strukturę składników i wydobyć z nich to, co najlepsze. Jeśli lubisz sycące zupy, jest to propozycja obiadowa dla Ciebie!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika