Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Orzeźwiająca zupa wiśniowa ze świeżych owoców z dodatkiem Kisielu o smaku wiśniowym WINIARY to idealne danie na upalny, letni dzień. Doprawiamy ją cynamonem i goździkami, a podajemy na zimno, z pszennymi grzankami, biszkoptami lub drobniutkim makaronem. Kto lubi, może dodać do zupy kleks gęstej, słodkiej śmietany, która nieco złagodzi kwaskowy smak zupy.
Przygotowanie
55 min
Krok 1
15 min
Wydryluj wiśnie i zalej 2 litrami gorącej wody.
Krok 2
15 min
Dodaj goździki i cynamon. Gotuj przez 15 minut
Krok 3
10 min
Zmiksuj, następnie dodaj cukier.
Krok 4
10 min
Kisiel rozprowadź w 0,5 szklanki zimnej wody. Dodaj do zupy i zagotuj a następnie wystudź.
Krok 5
5 min
Podawaj z groszkiem ptysiowym lub makaronem.
Krok 1
z
5
Wydryluj wiśnie i zalej 2 litrami gorącej wody.
Krok 2
z
5
Dodaj goździki i cynamon. Gotuj przez 15 minut
Krok 3
z
5
Zmiksuj, następnie dodaj cukier.
Krok 4
z
5
Kisiel rozprowadź w 0,5 szklanki zimnej wody. Dodaj do zupy i zagotuj a następnie wystudź.
Krok 5
z
5
Podawaj z groszkiem ptysiowym lub makaronem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0