Zupa wiśniowa
55min
Łatwy
1 opakowanie
1
Wiśnie
100 g
Cukier
1 trochę
Cynamon
1 trochę
Goździki
250 g
Makaron
.
Wartości odżywcze
Białko
5.5 g
Węglowodany
50.08 g
Tłuszcze
0.75 g
Wartość energetyczna
268.71 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
55 min
Krok 1
15 min
Wydryluj wiśnie i zalej 2 litrami gorącej wody.
Krok 2
15 min
Dodaj goździki i cynamon. Gotuj przez 15 minut
Krok 3
10 min
Zmiksuj, następnie dodaj cukier.
Krok 4
10 min
Kisiel rozprowadź w 0,5 szklanki zimnej wody. Dodaj do zupy i zagotuj a następnie wystudź.
Krok 5
5 min
Podawaj z groszkiem ptysiowym lub makaronem.
Orzeźwiająca zupa wiśniowa ze świeżych owoców z dodatkiem Kisielu o smaku wiśniowym WINIARY to idealne danie na upalny, letni dzień. Doprawiamy ją cynamonem i goździkami, a podajemy na zimno, z pszennymi grzankami, biszkoptami lub drobniutkim makaronem. Kto lubi, może dodać do zupy kleks gęstej, słodkiej śmietany, która nieco złagodzi kwaskowy smak zupy.
Komentarze 0