Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa wiśniowa

(0)
55min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Wiśnie
100  g
Cukier
trochę
Cynamon
trochę
Goździki
250  g
Makaron

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
5.5 g
Węglowodany
50.08 g
Tłuszcze
0.75 g
Wartość energetyczna
268.71 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
15 min
Wydryluj wiśnie i zalej 2 litrami gorącej wody.
Krok 2
15 min
Dodaj goździki i cynamon. Gotuj przez 15 minut
Krok 3
10 min
Zmiksuj, następnie dodaj cukier.
Krok 4
10 min
Kisiel rozprowadź w 0,5 szklanki zimnej wody. Dodaj do zupy i zagotuj a następnie wystudź.
Krok 5
5 min
Podawaj z groszkiem ptysiowym lub makaronem.
Zupa wiśniowa

Krok 1 z 5

Wydryluj wiśnie i zalej 2 litrami gorącej wody.

Zupa wiśniowa

Krok 2 z 5

Dodaj goździki i cynamon. Gotuj przez 15 minut

Zupa wiśniowa

Krok 3 z 5

Zmiksuj, następnie dodaj cukier.

Zupa wiśniowa

Krok 4 z 5

Kisiel rozprowadź w 0,5 szklanki zimnej wody. Dodaj do zupy i zagotuj a następnie wystudź.

Zupa wiśniowa

Krok 5 z 5

Podawaj z groszkiem ptysiowym lub makaronem.

Orzeźwiająca zupa wiśniowa ze świeżych owoców z dodatkiem Kisielu o smaku wiśniowym WINIARY to idealne danie na upalny, letni dzień. Doprawiamy ją cynamonem i goździkami, a podajemy na zimno, z pszennymi grzankami, biszkoptami lub drobniutkim makaronem. Kto lubi, może dodać do zupy kleks gęstej, słodkiej śmietany, która nieco złagodzi kwaskowy smak zupy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha