Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Zupa rybna

(1)
35min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
Bulion warzywny WINIARY
500  g
Filet z mintaja
2 
Cebula
1  łyżka
Masło
200  ml
Śmietana
1  łyżka
Natka pietruszki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
17.44 g
Węglowodany
5.46 g
Tłuszcze
9.37 g
Wartość energetyczna
180.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Mogłoby się wydawać, że przepis na zupę rybną nie jest prosty. Tymczasem to aromatyczne danie da się wyczarować ze świeżych lub mrożonych filetów, dostępnych w sklepach, i kilku innych prostych składników. Za wyjątkowy smak odpowiada tutaj nie tylko sama ryba, ale też podsmażana na maśle cebulka, Bulion Warzywny WINIARY oraz kleks śmietany ze świeżą natką pietruszki.

Pamiętaj, że zupa rybna to bardzo lekkie, ale jednocześnie pożywne danie. Ryb powinno być w naszym jadłospisie jak najwięcej ze względu na zawarte w nich cenne nienasycone kwasy tłuszczowe wspierające między innymi pracę mózgu i układu nerwowego. Za chwilę poznasz wyjątkowo prosty sposób na to, jak zrobić zupę rybną.

Na początek obierz cebule, pokrój je w krążki i podsmaż na rozgrzanym na patelni maśle. W tym czasie pokrój rybne filety w paski. Idealnie nada się dorsz, mintaj lub morszczuk. Rozpuść Bulion Warzywny WINIARY w 1 litrze wrzącej wody i dodaj do niego filety wraz z cebulą. Całość gotuj przez kolejne 10 minut.

Po tym czasie zupa rybna z fileta jest prawie gotowa. Teraz musisz ją jedynie doprawić. Kremowego smaku nada jej gęsta śmietana do zup. Podawaj ją posypaną świeżą natką pietruszki. Świetnie komponuje się także ze świeżym pieczywem lub grzankami.

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    14 min
    Cebule obierz, pokrój w krążki i podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle.
  • Krok 2

    5 min
    Filety rybne pokrój w paski.
  • Krok 3

    2 min
    Bulion warzywny rozpuść w 1 l wrzącej wody.
  • Krok 4

    10 min
    Dodaj filety i cebulę, gotuj przez 10 minut.
  • Krok 5

    3 min
    Dopraw zupę śmietaną.
  • Krok 6

    1 min
    Zupę podawaj posypaną natką pietruszki.
Zupa rybna

Krok 1 z 6

Cebule obierz, pokrój w krążki i podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle.

Zupa rybna

Krok 2 z 6

Filety rybne pokrój w paski.

Zupa rybna

Krok 3 z 6

Bulion warzywny rozpuść w 1 l wrzącej wody.

Zupa rybna

Krok 4 z 6

Dodaj filety i cebulę, gotuj przez 10 minut.

Zupa rybna

Krok 5 z 6

Dopraw zupę śmietaną.

Zupa rybna

Krok 6 z 6

Zupę podawaj posypaną natką pietruszki.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
H Halina

podoba mi się ten przepis..dodam jeszcze zmiksowane ziemniaki...

Winiary
Expert

Halina, dziękujemy - korzystaj! Wszelkie modyfikacje są mile widziane :)

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Boże Narodzenie
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Z rybą
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pożywna grochowa

    41 min Łatwy
  • Krupnik

    1 godz 5 min Łatwy
  • Zupa rybna z pomidorami

    43 min Łatwy
  • Zupa krem z warzyw

    55 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu