Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa rybna

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Filet z mintaja
2 
Cebula
1 łyżka
Masło
200 ml
Śmietana
1 łyżka
Natka pietruszki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
17.44 g
Węglowodany
5.46 g
Tłuszcze
9.37 g
Wartość energetyczna
180.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
14 min
Cebule obierz, pokrój w krążki i podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle.
Krok 2
5 min
Filety rybne pokrój w paski.
Krok 3
2 min
Bulion warzywny rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Krok 4
10 min
Dodaj filety i cebulę, gotuj przez 10 minut.
Krok 5
3 min
Dopraw zupę śmietaną.
Krok 6
1 min
Zupę podawaj posypaną natką pietruszki.
Zupa rybna

Krok 1 z 6

Cebule obierz, pokrój w krążki i podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle.

Zupa rybna

Krok 2 z 6

Filety rybne pokrój w paski.

Zupa rybna

Krok 3 z 6

Bulion warzywny rozpuść w 1 l wrzącej wody.

Zupa rybna

Krok 4 z 6

Dodaj filety i cebulę, gotuj przez 10 minut.

Zupa rybna

Krok 5 z 6

Dopraw zupę śmietaną.

Zupa rybna

Krok 6 z 6

Zupę podawaj posypaną natką pietruszki.

Mogłoby się wydawać, że przepis na zupę rybną nie jest prosty. Tymczasem to aromatyczne danie da się wyczarować ze świeżych lub mrożonych filetów, dostępnych w sklepach, i kilku innych prostych składników. Za wyjątkowy smak odpowiada tutaj nie tylko sama ryba, ale też podsmażana na maśle cebulka, Bulion Warzywny WINIARY oraz kleks śmietany ze świeżą natką pietruszki.

Pamiętaj, że zupa rybna to bardzo lekkie, ale jednocześnie pożywne danie. Ryb powinno być w naszym jadłospisie jak najwięcej ze względu na zawarte w nich cenne nienasycone kwasy tłuszczowe wspierające między innymi pracę mózgu i układu nerwowego. Za chwilę poznasz wyjątkowo prosty sposób na to, jak zrobić zupę rybną.

Na początek obierz cebule, pokrój je w krążki i podsmaż na rozgrzanym na patelni maśle. W tym czasie pokrój rybne filety w paski. Idealnie nada się dorsz, mintaj lub morszczuk. Rozpuść Bulion Warzywny WINIARY w 1 litrze wrzącej wody i dodaj do niego filety wraz z cebulą. Całość gotuj przez kolejne 10 minut.

Po tym czasie zupa rybna z fileta jest prawie gotowa. Teraz musisz ją jedynie doprawić. Kremowego smaku nada jej gęsta śmietana do zup. Podawaj ją posypaną świeżą natką pietruszki. Świetnie komponuje się także ze świeżym pieczywem lub grzankami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika