Zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą
60min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
3.58 g
Węglowodany
25.38 g
Tłuszcze
1.66 g
Wartość energetyczna
125.65 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
60 min
Krok 1
5 min
Zupę pieczarkową WINIARY Jak u mamy wymieszaj dokładnie z wodą i zagotuj.
Krok 2
5 min
Liście kapusty sparz we wrzątku, aby były bardziej miękkie, i przygotuj farsz do ich wypełnienia.
Krok 3
15 min
Ugotuj kaszę jęczmienną.
Krok 4
10 min
Marchewkę i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce. Białą część pora, czosnek i natkę pietruszki drobno posiekaj.
Krok 5
10 min
Na patelni z rozgrzaną oliwą usmaż najpierw por i czosnek, do czasu aż por będzie rumiany i miękki. Następnie dodaj starte warzywa i duś jeszcze przez około 5 minut.
Krok 6
2 min
Całość wymieszaj z ugotowaną kaszą jęczmienną, natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 7
8 min
Na każdy liść kapusty nałóż dwie łyżki farszu, a następnie zwiń zwarte gołąbki.
Krok 8
5 min
Tak przygotowane gołąbki możesz podgrzać bezpośrednio w zupie, w osobnym garnku na liściach kapusty lub na parze.
Jeśli szukasz pomysłu na sycący obiad jednodaniowy, to zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą będzie jednym ze świetnych wyborów. Aromatyczna Zupa pieczarkowa Jak u mamy WINIARY wyśmienicie współgra ze smakiem gołąbków przygotowanych z duszonych warzyw i liści kapusty. Całość posyp świeżo posiekaną natką pietruszki.
Komentarze 0