Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli szukasz pomysłu na sycący obiad jednodaniowy, to zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą będzie jednym ze świetnych wyborów. Aromatyczna Zupa pieczarkowa WINIARY wyśmienicie współgra ze smakiem gołąbków przygotowanych z duszonych warzyw i liści kapusty. Całość posyp świeżo posiekaną natką pietruszki.
Zupę pieczarkową WINIARY wymieszaj dokładnie z wodą i zagotuj.
Krok 2
5 min
Liście kapusty sparz we wrzątku, aby były bardziej miękkie, i przygotuj farsz do ich wypełnienia.
Krok 3
15 min
Ugotuj kaszę jęczmienną.
Krok 4
10 min
Marchewkę i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce. Białą część pora, czosnek i natkę pietruszki drobno posiekaj.
Krok 5
10 min
Na patelni z rozgrzaną oliwą usmaż najpierw por i czosnek, do czasu aż por będzie rumiany i miękki. Następnie dodaj starte warzywa i duś jeszcze przez około 5 minut.
Krok 6
2 min
Całość wymieszaj z ugotowaną kaszą jęczmienną, natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 7
8 min
Na każdy liść kapusty nałóż dwie łyżki farszu, a następnie zwiń zwarte gołąbki.
Krok 8
5 min
Tak przygotowane gołąbki możesz podgrzać bezpośrednio w zupie, w osobnym garnku na liściach kapusty lub na parze.
Krok 1
z
8
Zupę pieczarkową WINIARY wymieszaj dokładnie z wodą i zagotuj.
Krok 2
z
8
Liście kapusty sparz we wrzątku, aby były bardziej miękkie, i przygotuj farsz do ich wypełnienia.
Krok 3
z
8
Ugotuj kaszę jęczmienną.
Krok 4
z
8
Marchewkę i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce. Białą część pora, czosnek i natkę pietruszki drobno posiekaj.
Krok 5
z
8
Na patelni z rozgrzaną oliwą usmaż najpierw por i czosnek, do czasu aż por będzie rumiany i miękki. Następnie dodaj starte warzywa i duś jeszcze przez około 5 minut.
Krok 6
z
8
Całość wymieszaj z ugotowaną kaszą jęczmienną, natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 7
z
8
Na każdy liść kapusty nałóż dwie łyżki farszu, a następnie zwiń zwarte gołąbki.
Krok 8
z
8
Tak przygotowane gołąbki możesz podgrzać bezpośrednio w zupie, w osobnym garnku na liściach kapusty lub na parze.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0