
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
15 minKrok 4
10 minKrok 5
10 minKrok 6
2 minKrok 7
8 minKrok 8
5 minKrok 1 z 8
Zupę pieczarkową WINIARY Jak u mamy wymieszaj dokładnie z wodą i zagotuj.
Krok 2 z 8
Liście kapusty sparz we wrzątku, aby były bardziej miękkie, i przygotuj farsz do ich wypełnienia.
Krok 3 z 8
Ugotuj kaszę jęczmienną.
Krok 4 z 8
Marchewkę i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce. Białą część pora, czosnek i natkę pietruszki drobno posiekaj.
Krok 5 z 8
Na patelni z rozgrzaną oliwą usmaż najpierw por i czosnek, do czasu aż por będzie rumiany i miękki. Następnie dodaj starte warzywa i duś jeszcze przez około 5 minut.
Krok 6 z 8
Całość wymieszaj z ugotowaną kaszą jęczmienną, natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 7 z 8
Na każdy liść kapusty nałóż dwie łyżki farszu, a następnie zwiń zwarte gołąbki.
Krok 8 z 8
Tak przygotowane gołąbki możesz podgrzać bezpośrednio w zupie, w osobnym garnku na liściach kapusty lub na parze.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0