Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 pakietów
Zupa pieczarkowa Jak u Mamy WINIARY
1 l
Woda
4 liści
Kapusta biała
1 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
1 trochę
Natka pietruszki
1 
Por (biała część)
55 g
Kasza jęczmienna perłowa
3 ząbków
Czosnek
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
3.58 g
Wartość energetyczna
125.65 kcal
Węglowodany
25.38 g
Tłuszcze
1.66 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
5 min
Zupę pieczarkową WINIARY Jak u mamy wymieszaj dokładnie z wodą i zagotuj.
Krok 2
5 min
Liście kapusty sparz we wrzątku, aby były bardziej miękkie, i przygotuj farsz do ich wypełnienia.
Krok 3
15 min
Ugotuj kaszę jęczmienną.
Krok 4
10 min
Marchewkę i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce. Białą część pora, czosnek i natkę pietruszki drobno posiekaj.
Krok 5
10 min
Na patelni z rozgrzaną oliwą usmaż najpierw por i czosnek, do czasu aż por będzie rumiany i miękki. Następnie dodaj starte warzywa i duś jeszcze przez około 5 minut.
Krok 6
2 min
Całość wymieszaj z ugotowaną kaszą jęczmienną, natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 7
8 min
Na każdy liść kapusty nałóż dwie łyżki farszu, a następnie zwiń zwarte gołąbki.
Krok 8
5 min
Tak przygotowane gołąbki możesz podgrzać bezpośrednio w zupie, w osobnym garnku na liściach kapusty lub na parze.
Zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą

Krok 1 z 8

Zupę pieczarkową WINIARY Jak u mamy wymieszaj dokładnie z wodą i zagotuj.

Zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą

Krok 2 z 8

Liście kapusty sparz we wrzątku, aby były bardziej miękkie, i przygotuj farsz do ich wypełnienia.

Zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą

Krok 3 z 8

Ugotuj kaszę jęczmienną.

Zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą

Krok 4 z 8

Marchewkę i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce. Białą część pora, czosnek i natkę pietruszki drobno posiekaj.

Zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą

Krok 5 z 8

Na patelni z rozgrzaną oliwą usmaż najpierw por i czosnek, do czasu aż por będzie rumiany i miękki. Następnie dodaj starte warzywa i duś jeszcze przez około 5 minut.

Zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą

Krok 6 z 8

Całość wymieszaj z ugotowaną kaszą jęczmienną, natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem do smaku.

Zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą

Krok 7 z 8

Na każdy liść kapusty nałóż dwie łyżki farszu, a następnie zwiń zwarte gołąbki.

Zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą

Krok 8 z 8

Tak przygotowane gołąbki możesz podgrzać bezpośrednio w zupie, w osobnym garnku na liściach kapusty lub na parze.

Jeśli szukasz pomysłu na sycący obiad jednodaniowy, to zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą będzie jednym ze świetnych wyborów. Aromatyczna Zupa pieczarkowa Jak u mamy WINIARY wyśmienicie współgra ze smakiem gołąbków przygotowanych z duszonych warzyw i liści kapusty. Całość posyp świeżo posiekaną natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika