Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na łopatkę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą

Zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą

(0)
1 godz
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  paczek
Zupa pieczarkowa Szlachetne Smaki WINIARY
1  l
Woda
4  liści
Kapusta biała
1 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
trochę
Natka pietruszki
1 
Por (biała część)
55  g
Kasza jęczmienna perłowa
3  ząbków
Czosnek
trochę
Oliwa z oliwek
trochę
Pieprz czarny
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.58 g
Węglowodany
25.38 g
Tłuszcze
1.66 g
Wartość energetyczna
125.65 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jeśli szukasz pomysłu na sycący obiad jednodaniowy, to zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą będzie jednym ze świetnych wyborów. Aromatyczna Zupa pieczarkowa WINIARY wyśmienicie współgra ze smakiem gołąbków przygotowanych z duszonych warzyw i liści kapusty. Całość posyp świeżo posiekaną natką pietruszki.

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    5 min
    Zupę pieczarkową WINIARY wymieszaj dokładnie z wodą i zagotuj.
  • Krok 2

    5 min
    Liście kapusty sparz we wrzątku, aby były bardziej miękkie, i przygotuj farsz do ich wypełnienia.
  • Krok 3

    15 min
    Ugotuj kaszę jęczmienną.
  • Krok 4

    10 min
    Marchewkę i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce. Białą część pora, czosnek i natkę pietruszki drobno posiekaj.
  • Krok 5

    10 min
    Na patelni z rozgrzaną oliwą usmaż najpierw por i czosnek, do czasu aż por będzie rumiany i miękki. Następnie dodaj starte warzywa i duś jeszcze przez około 5 minut.
  • Krok 6

    2 min
    Całość wymieszaj z ugotowaną kaszą jęczmienną, natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem do smaku.
  • Krok 7

    8 min
    Na każdy liść kapusty nałóż dwie łyżki farszu, a następnie zwiń zwarte gołąbki.
  • Krok 8

    5 min
    Tak przygotowane gołąbki możesz podgrzać bezpośrednio w zupie, w osobnym garnku na liściach kapusty lub na parze.
Zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą

Krok 1 z 8

Zupę pieczarkową WINIARY wymieszaj dokładnie z wodą i zagotuj.

Zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą

Krok 2 z 8

Liście kapusty sparz we wrzątku, aby były bardziej miękkie, i przygotuj farsz do ich wypełnienia.

Zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą

Krok 3 z 8

Ugotuj kaszę jęczmienną.

Zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą

Krok 4 z 8

Marchewkę i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce. Białą część pora, czosnek i natkę pietruszki drobno posiekaj.

Zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą

Krok 5 z 8

Na patelni z rozgrzaną oliwą usmaż najpierw por i czosnek, do czasu aż por będzie rumiany i miękki. Następnie dodaj starte warzywa i duś jeszcze przez około 5 minut.

Zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą

Krok 6 z 8

Całość wymieszaj z ugotowaną kaszą jęczmienną, natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem do smaku.

Zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą

Krok 7 z 8

Na każdy liść kapusty nałóż dwie łyżki farszu, a następnie zwiń zwarte gołąbki.

Zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą

Krok 8 z 8

Tak przygotowane gołąbki możesz podgrzać bezpośrednio w zupie, w osobnym garnku na liściach kapusty lub na parze.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Gołąbki wegetariańskie z kaszą jaglaną i pieczarkami

    Gołąbki wegetariańskie z kaszą jaglaną i pieczarkami

    1 godz 15 min Łatwy
  • Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

    Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

    1 godz 25 min Średni
  • Delikatne gołąbki z mięsem z indyka i ryżem

    Delikatne gołąbki z mięsem z indyka i ryżem

    1 godz 53 min Łatwy
  • Gołąbki ukraińskie z ziemniakami i kaszą

    Gołąbki ukraińskie z ziemniakami i kaszą

    1 godz 35 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu