Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W sezonie na świeże truskawki nie może zabraknąć przepisu na pyszną zupę owocową! Ten słodki przysmak przygotujesz w mniej niż 10 minut i z tylko 5 składników.
A co po sezonie? Nic straconego! Zupę truskawkową można zrobić też z mrożonych owoców, więc możesz cieszyć się jej smakiem przez cały rok.
Truskawki przebrać, bardzo dokładnie opłukać. Następnie włożyć do wysokiego naczynia, zmiażdżyć.
Krok 2
20 min
Przełożyć zmiażdżone truskawki do garnka, zalać wodą, ugotować, osłodzić.
Krok 3
5 min
Zupę podprawić mąką ziemniaczaną, wymieszaną z 1/8 l zimnego wywaru.
Krok 4
5 min
Zagotować,połączyć ze śmietaną. Podawać zupę z makaronem.
Krok 1
z
4
Truskawki przebrać, bardzo dokładnie opłukać. Następnie włożyć do wysokiego naczynia, zmiażdżyć.
Krok 2
z
4
Przełożyć zmiażdżone truskawki do garnka, zalać wodą, ugotować, osłodzić.
Krok 3
z
4
Zupę podprawić mąką ziemniaczaną, wymieszaną z 1/8 l zimnego wywaru.
Krok 4
z
4
Zagotować,połączyć ze śmietaną. Podawać zupę z makaronem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0