Zupa ogórkowa z klopsikami
72min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
8.3 g
Węglowodany
6.02 g
Tłuszcze
7.52 g
Wartość energetyczna
124.15 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
72 min
Step1
5 min
Mięso mielone wymieszaj z posiekaną drobno cebulą, jajkiem, bułką tartą i przyprawami, a następnie uformuj małe klopsiki.
Step2
5 min
Klopsiki przesmaż na odrobinie tłuszczu na patelni na złotobrązowo.
Step3
45 min
Przygotuj wywar drobiowy bez przypraw: wrzuć do garnka porcję rosołową, zalej ją 1 litrem zimnej wody, doprowadź do wrzenia i gotuj 45 minut na wolnym ogniu, po tym czasie wyjmij mięso – możesz go użyć do zupy, jeśli chcesz.
Step4
15 min
Do gotowego przecedzonego wywaru wrzuć pokrojone w kostkę ziemniaki i obsmażone klopsiki. Całość gotuj około 10 minut. Dodaj zawartość opakowania „Zupa ogórkowa Jak u Mamy WINIARY” i dokładnie wymieszaj. Gotuj jeszcze 5 minut od chwili zagotowania.
Step5
1 min
Mąkę rozrób ze śmietanką i niewielką ilością wody, wlej do zupy, dokładnie wymieszaj i wszystko zagotuj.
Step6
1 min
Na koniec dodaj posiekany koperek.
Zupa ogórkowa WINIARY Jak u Mamy, z klopsikami i ziemniakami, jest nie tylko niezmiernie sycąca i rozgrzewająca, ale również nietrudna w przyrządzeniu. Ogórkową z pulpetami podawaj z posiekanym koperkiem!
Komentarze 0