Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso mielone wymieszaj z posiekaną drobno cebulą, jajkiem, bułką tartą i przyprawami, a następnie uformuj małe klopsiki.
Klopsiki przesmaż na odrobinie tłuszczu na patelni na złotobrązowo.
Przygotuj wywar drobiowy bez przypraw: wrzuć do garnka porcję rosołową, zalej ją 1 litrem zimnej wody, doprowadź do wrzenia i gotuj 45 minut na wolnym ogniu, po tym czasie wyjmij mięso – możesz go użyć do zupy, jeśli chcesz.
Do gotowego przecedzonego wywaru wrzuć pokrojone w kostkę ziemniaki i obsmażone klopsiki. Całość gotuj około 10 minut. Dodaj zawartość opakowania „Zupa ogórkowa Jak u Mamy WINIARY” i dokładnie wymieszaj. Gotuj jeszcze 5 minut od chwili zagotowania.
Mąkę rozrób ze śmietanką i niewielką ilością wody, wlej do zupy, dokładnie wymieszaj i wszystko zagotuj.
Na koniec dodaj posiekany koperek.