Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa meksykańska z mięsem mielonym – przepis na pikantną zupę

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Zupa meksykańska z mięsem mielonym – przepis na pikantną zupę

(1)
29 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Tomek
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Warianty przepisu

  • Przepis wariant klasyczny
    Klasyczny
  • Przepis wariant z twistem
    Z twistem

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  łyżek
Bulion wołowy WINIARY
1  l
Woda
400  g
Mięso mielone wołowe
1  puszka
Pomidory z puszki, bez skórki
200  g
Czerwona fasola
400  g
Ugotowana kukurydza w kolbach
1 
Cebula
3  ząbków
Czosnek
1 
Papryczka chili
1  łyżeczka
Papryka Słodka
0.5  łyżeczka
Kumin
2  łyżek
Oliwa z oliwek
1  szczypta
Pieprz i sól
trochę
Natka pietruszki lub kolendry do podania
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
35.6 g
Wartość energetyczna
385.1 kcal
Tłuszcze
14.3 g
Białko
32.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Meksyk to kolorowe i bardzo aromatyczne dania. Kuchnia meksykańska obfituje w potrawy zawierające takie składniki jak papryczka chili czy limonka. To one nadają wyrazistego smaku. Jedną z takich potraw jest pyszna i rozgrzewająca zupa, w której ląduje papryczka i sok limonki, a do tego pomidory, kukurydza, czerwona fasolka i mięso wołowe. Zupa jest pikantna, ale pikantna w taki sposób, że można zjeść ją ze smakiem. Z papryczkami nie należy przesadzać, inaczej ostrość zdominuje potrawę. Meksykańską zupę gotuję na bulionie wołowym WINIARY, co dodatkowo wzmacnia smak. Bulion jest wyrazisty, aromatyczny i esencjonalny.

Przygotowanie

29 min
  • Krok 1

    5 min
    Przygotuj bulion wołowy Winiary – rozpuść 3 łyżki bulionu w 1 l wrzącej wody. Bulion zagotuj, następnie trzymaj na małym ogniu.
  • Krok 2

    15 min
    W szerokim garnku na rozgrzanej oliwie z oliwek zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i posiekaną papryczkę chili. Przesuń na bok garnka i dodaj mięso mielone, smaż dalej, aż mięso zrobi się brązowe.
  • Krok 3

    1 min
    Wsyp przyprawy i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 4

    6 min
    Dodaj pomidory z puszki, czerwoną fasolę i ziarna kukurydzy. Wszystkie składniki zalej gorącym bulionem. Gotuj ok. 5 minut.
  • Krok 5

    1 min
    Zupę przypraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki.
  • Krok 6

    1 min
    Gotową zupę podawaj ze świeżą natką pietruszki lub kolendrą.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Niski poziom cukru
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Przystawka
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa wiejska z kapustą, boczkiem i kiełbasą

    Zupa wiejska z kapustą, boczkiem i kiełbasą

    1 godz 12 min Łatwy
  • Zupa jarzynowa z młodym bobem

    Zupa jarzynowa z młodym bobem

    1 godz 5 min Łatwy
  • Zupa Minestrone

    Zupa Minestrone

    36 min Łatwy
  • Zupa Gazpacho

    Zupa Gazpacho

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu