Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa królewska

0
80 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 dag
Marchewka
50 dag
Pietruszka
50 dag
Seler
40 dag
Pieczarki
3 
Pierś Z Kurczaka
2 pakietów
Serek topiony
4 łyżek
Koncentrat pomidorowy
4 ząbków
Czosnek
1 puszka
Zielony groszek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
83.67 g
Węglowodany
190.02 g
Białko
208.24 g
Wartość energetyczna
2272.2 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

80 min
Krok 1
15 min
Przygotuj większy garnek w którym potrawa będzie "dochodziła". Warzywa kroimy w drobną kostkę i każde z nich podsmażamy na oleju. Po podsmażeniu przekładamy do garnka.
Krok 2
9 min
Pokrojone pieczarki podsmażyć na oleju (odparować, aby nie było soku) i dodać do wcześniej usmażonych warzyw.
Krok 3
25 min
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i także podsmażyć na oleju-pod koniec smażenia dodać 2 serki topione i razem smażyć (mieszając) do całkowitego rozpuszczenia. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i przełożyć do garnka.
Krok 4
30 min
Wszystko podlać 1 litrem wody i gotować około 30 minut. Na koniec dodać 3-4 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku i puszkę zielonego groszku. Doprawić według uznania i gustu.
Krok 5
1 min
Zupa ma być gęsta. Podawać z białą bułką lub innym pieczywem.
Zupa królewska

Krok 1 z 5

Przygotuj większy garnek w którym potrawa będzie "dochodziła". Warzywa kroimy w drobną kostkę i każde z nich podsmażamy na oleju. Po podsmażeniu przekładamy do garnka.

Zupa królewska

Krok 2 z 5

Pokrojone pieczarki podsmażyć na oleju (odparować, aby nie było soku) i dodać do wcześniej usmażonych warzyw.

Zupa królewska

Krok 3 z 5

Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i także podsmażyć na oleju-pod koniec smażenia dodać 2 serki topione i razem smażyć (mieszając) do całkowitego rozpuszczenia. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i przełożyć do garnka.

Zupa królewska

Krok 4 z 5

Wszystko podlać 1 litrem wody i gotować około 30 minut. Na koniec dodać 3-4 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku i puszkę zielonego groszku. Doprawić według uznania i gustu.

Zupa królewska

Krok 5 z 5

Zupa ma być gęsta. Podawać z białą bułką lub innym pieczywem.

Zupa królewska zasługuje na szczególną uwagę entuzjastów kolorowych zup. Warzywa i piersi z kurczaka są podsmażane przed zalaniem wodą, dzięki czemu nie tracą one swojej struktury. Co więcej, składniki zyskują na chrupkości. Domowa zupa królewska jest niezwykle gęsta, a co za tym idzie – sycąca.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika