Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj większy garnek w którym potrawa będzie "dochodziła". Warzywa kroimy w drobną kostkę i każde z nich podsmażamy na oleju. Po podsmażeniu przekładamy do garnka.
Pokrojone pieczarki podsmażyć na oleju (odparować, aby nie było soku) i dodać do wcześniej usmażonych warzyw.
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i także podsmażyć na oleju-pod koniec smażenia dodać 2 serki topione i razem smażyć (mieszając) do całkowitego rozpuszczenia. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i przełożyć do garnka.
Wszystko podlać 1 litrem wody i gotować około 30 minut. Na koniec dodać 3-4 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku i puszkę zielonego groszku. Doprawić według uznania i gustu.
Zupa ma być gęsta. Podawać z białą bułką lub innym pieczywem.