Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa krem ze szpinaku

1
19 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Cebula
2 łyżek
Olej rzepakowy
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1500 ml
Woda
500 g
Świeży szpinak w liściach
1 łyżeczka
Papryka Ostra
1 łyżka
Sok z cytryny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
7.12 g
Węglowodany
8.65 g
Tłuszcze
11.43 g
Wartość energetyczna
182.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

19 min
Krok 1
7 min
W garnku podgrzej olej rzepakowy, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmaż, aż cebula będzie jasnobrązowa (ok. 7 minut). Aby nie przypalić cebuli, możesz dodać jedną łyżkę lub dwie łyżki wody.
Krok 2
5 min
Następnie dodaj wodę oraz dwie kostki Bulionu Drobiowego Winiary. Zagotuj. Dodaj umyty i posiekany szpinak oraz pieprz cayenne. Gotuj przez 5 minut.
Krok 3
5 min
Przy pomocy blendera zmiksuj zupę na gładki krem. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 4
2 min
Podawaj z grzankami, a jeśli lubisz – z kleksem śmietany lub jogurtu.
Zupa krem ze szpinaku

Krok 1 z 4

W garnku podgrzej olej rzepakowy, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmaż, aż cebula będzie jasnobrązowa (ok. 7 minut). Aby nie przypalić cebuli, możesz dodać jedną łyżkę lub dwie łyżki wody.

Zupa krem ze szpinaku

Krok 2 z 4

Następnie dodaj wodę oraz dwie kostki Bulionu Drobiowego Winiary. Zagotuj. Dodaj umyty i posiekany szpinak oraz pieprz cayenne. Gotuj przez 5 minut.

Zupa krem ze szpinaku

Krok 3 z 4

Przy pomocy blendera zmiksuj zupę na gładki krem. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Zupa krem ze szpinaku

Krok 4 z 4

Podawaj z grzankami, a jeśli lubisz – z kleksem śmietany lub jogurtu.

Szpinak wcale nie jest tak straszny, jak go malują! Nasza gęsta zupa krem ze szpinaku to poezja smaku dzięki kostkom Rosołu Drobiowego WINIARY, który nadaje kremowej zupie ze szpinaku idealny smak i znakomity, kuszący aromat. Sycący krem ze szpinaku przygotujesz w zaledwie pół godziny, więc swój wolny czas spożytkujesz jeszcze na inne hobby niż gotowanie ;) Apetyczną zupę krem ze szpinaku podawaj z chrupiącymi grzankami oraz kleksem jogurtu lub śmietany.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika