Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa krem z pomidorów to idealny przepis dla osób, które nie lubią spędzania długich godzin w kuchni. Sprawdzi się nie tylko na rozgrzewające zimowo-jesienne obiady. Pożywną i rozgrzewającą zupę równie dobrze można serwować na wiosenne okazje – szczególnie, że to właśnie latem mamy do czynienia z najsmaczniejszymi okazami pomidorów. Jeśli więc jesteś fanem soczystych, dojrzewających w pełnym słońcu, czerwonych pomidorów, sprawdź nasz przepis na zupę krem z pomidorów i ciesz się smakiem tych niesamowitych warzyw, kiedy tylko najdzie Cię na to ochota!
Przygotowanie
15 min
Step1
5 min
Bazylię, tymianek i czosnek włóż do malaksera i zmiel. Następnie przełóż do garnka z odrobiną oliwy i podsmaż.
Step2
5 min
Zalej passatą pomidorową i 0,5 litra wody, dodaj bulion warzywny i zagotuj na wolnym ogniu.
Step3
5 min
Po rozlaniu na talerze dodaj pokrojoną w kostkę mozzarellę, a na koniec – polej zupę oliwą z oliwek, 1 łyżeczką na każdy talerz.
Step1
z
3
Bazylię, tymianek i czosnek włóż do malaksera i zmiel. Następnie przełóż do garnka z odrobiną oliwy i podsmaż.
Step2
z
3
Zalej passatą pomidorową i 0,5 litra wody, dodaj bulion warzywny i zagotuj na wolnym ogniu.
Step3
z
3
Po rozlaniu na talerze dodaj pokrojoną w kostkę mozzarellę, a na koniec – polej zupę oliwą z oliwek, 1 łyżeczką na każdy talerz.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0