Zupa krem z pomidorów
15min
Łatwy
3 łyżek
Bazylia
1 łyżka
Tymianek
0.5 kawałek
Czosnek
4 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 kubek
Passata pomidorowa
125 g
Mozzarella
.
Wartości odżywcze
Białko
9.95 g
Węglowodany
8.73 g
Tłuszcze
16.07 g
Wartość energetyczna
211.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
15 min
Step1
5 min
Bazylię, tymianek i czosnek włóż do malaksera i zmiel. Następnie przełóż do garnka z odrobiną oliwy i podsmaż.
Step2
5 min
Zalej passatą pomidorową i 0,5 litra wody, dodaj bulion warzywny i zagotuj na wolnym ogniu.
Step3
5 min
Po rozlaniu na talerze dodaj pokrojoną w kostkę mozzarellę, a na koniec – polej zupę oliwą z oliwek, 1 łyżeczką na każdy talerz.
Zupa krem z pomidorów to idealny przepis dla osób, które nie lubią spędzania długich godzin w kuchni. Sprawdzi się nie tylko na rozgrzewające zimowo-jesienne obiady. Pożywną i rozgrzewającą zupę równie dobrze można serwować na wiosenne okazje – szczególnie, że to właśnie latem mamy do czynienia z najsmaczniejszymi okazami pomidorów. Jeśli więc jesteś fanem soczystych, dojrzewających w pełnym słońcu, czerwonych pomidorów, sprawdź nasz przepis na zupę krem z pomidorów i ciesz się smakiem tych niesamowitych warzyw, kiedy tylko najdzie Cię na to ochota!
Komentarze 0