Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa krem z pomidorów to idealny przepis dla osób, które nie lubią spędzania długich godzin w kuchni. Sprawdzi się nie tylko na rozgrzewające zimowo-jesienne obiady. Pożywną i rozgrzewającą zupę równie dobrze można serwować na wiosenne okazje – szczególnie, że to właśnie latem mamy do czynienia z najsmaczniejszymi okazami pomidorów. Jeśli więc jesteś fanem soczystych, dojrzewających w pełnym słońcu, czerwonych pomidorów, sprawdź nasz przepis na zupę krem z pomidorów i ciesz się smakiem tych niesamowitych warzyw, kiedy tylko najdzie Cię na to ochota!
Przygotowanie
15 min
Step1
5 min
Bazylię, tymianek i czosnek włóż do malaksera i zmiel. Następnie przełóż do garnka z odrobiną oliwy i podsmaż.
Step2
5 min
Zalej passatą pomidorową i 0,5 litra wody, dodaj bulion warzywny i zagotuj na wolnym ogniu.
Step3
5 min
Po rozlaniu na talerze dodaj pokrojoną w kostkę mozzarellę, a na koniec – polej zupę oliwą z oliwek, 1 łyżeczką na każdy talerz.
Step1
z
3
Bazylię, tymianek i czosnek włóż do malaksera i zmiel. Następnie przełóż do garnka z odrobiną oliwy i podsmaż.
Step2
z
3
Zalej passatą pomidorową i 0,5 litra wody, dodaj bulion warzywny i zagotuj na wolnym ogniu.
Step3
z
3
Po rozlaniu na talerze dodaj pokrojoną w kostkę mozzarellę, a na koniec – polej zupę oliwą z oliwek, 1 łyżeczką na każdy talerz.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0