Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ognista w kolorze, ale niekoniecznie w smaku. Zamiast ostrego chilli, wyczuwalna słodycz. Oprócz papryki w misce 7 różnych warzyw, w tym m.in. batata i dynia. Pomyślisz…jak to, kiedy lista zakupów taka krótka? Wszystko za sprawą Zupy jarzynowej Nasza Specjalność Winiary.
Przygotowanie
69 min
Krok 1
10 min
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni.
Krok 2
3 min
Cebule obrać, pokroić w talarki.
Krok 3
3 min
Papryki umyć, wydrążyć, każdą pokroić na osiem części.
Krok 4
30 min
Papryki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skropić oliwą, wstawić do piekarnika i zapiekać przez ok.20 minut, następnie dołożyć cebulę. Piec przez kolejne 10 minut.
Krok 5
5 min
Podpieczone warzywa wyjąć z piekarnika. Kawałki papryk obrać ze skórki.
Krok 6
3 min
Warzywa przełożyć do garnka, dodać kurkumę i wędzoną paprykę, zalać wodą - tak, aby pokryła ona powierzchnię warzyw.
Krok 7
10 min
W osobnym naczyniu rozmieszać opakowanie Zupy jarzynowej Nasza Specjalność Winiary. Dolać do gotujących się warzyw. Dodać łyżkę masła orzechowego, gotować na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Krok 8
5 min
Kiedy zupa się zagotuje, zmiksować na gładki krem, dodać miód, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 1
z
8
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni.
Krok 2
z
8
Cebule obrać, pokroić w talarki.
Krok 3
z
8
Papryki umyć, wydrążyć, każdą pokroić na osiem części.
Krok 4
z
8
Papryki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skropić oliwą, wstawić do piekarnika i zapiekać przez ok.20 minut, następnie dołożyć cebulę. Piec przez kolejne 10 minut.
Krok 5
z
8
Podpieczone warzywa wyjąć z piekarnika. Kawałki papryk obrać ze skórki.
Krok 6
z
8
Warzywa przełożyć do garnka, dodać kurkumę i wędzoną paprykę, zalać wodą - tak, aby pokryła ona powierzchnię warzyw.
Krok 7
z
8
W osobnym naczyniu rozmieszać opakowanie Zupy jarzynowej Nasza Specjalność Winiary. Dolać do gotujących się warzyw. Dodać łyżkę masła orzechowego, gotować na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Krok 8
z
8
Kiedy zupa się zagotuje, zmiksować na gładki krem, dodać miód, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0