Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa krem paprykowa
Zupa krem paprykowa
Dodaj do CookBook

Zupa krem paprykowa

(0)
1 godz 9 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.75 
Biała cebula
0.75 
Cebula czerwona
0.75 
Papryka żółta
0.75 
Czerwona Papryka
1  opakowanie
Zupa pomidorowa WINIARY
0.5  łyżka
Miód
0.5  łyżka
Masło orzechowe
2  łyżek
Oliwa
0.33  łyżeczka
Kurkuma
0.33  łyżeczka
Papryka wędzona
trochę
Sól, pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
9.2 g
Wartość energetyczna
137.6 kcal
Tłuszcze
10.9 g
Białko
1.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Ognista w kolorze, ale niekoniecznie w smaku. Zamiast ostrego chilli, wyczuwalna słodycz. Oprócz papryki w misce są też inne warzywa oraz masło orzechowe i przyprawy. Pomyślisz…jak to, kiedy lista zakupów taka krótka? Wszystko za sprawą Zupy pomidorowej WINIARY.

Przygotowanie

69 min
  • Krok 1

    10 min
    Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni.
  • Krok 2

    3 min
    Cebule obrać, pokroić w talarki.
  • Krok 3

    3 min
    Papryki umyć, wydrążyć, każdą pokroić na osiem części.
  • Krok 4

    30 min
    Papryki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skropić oliwą, wstawić do piekarnika i zapiekać przez ok.20 minut, następnie dołożyć cebulę. Piec przez kolejne 10 minut.
  • Krok 5

    5 min
    Podpieczone warzywa wyjąć z piekarnika. Kawałki papryk obrać ze skórki.
  • Krok 6

    3 min
    Warzywa przełożyć do garnka, dodać kurkumę i wędzoną paprykę, zalać wodą - tak, aby pokryła ona powierzchnię warzyw.
  • Krok 7

    10 min
    W osobnym naczyniu rozmieszać opakowanie Zupy pomidorowej Winiary. Dolać do gotujących się warzyw. Dodać łyżkę masła orzechowego, gotować na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
  • Krok 8

    5 min
    Kiedy zupa się zagotuje, zmiksować na gładki krem, dodać miód, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zupa krem paprykowa

Krok 1 z 8

Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni.

Zupa krem paprykowa

Krok 2 z 8

Cebule obrać, pokroić w talarki.

Zupa krem paprykowa

Krok 3 z 8

Papryki umyć, wydrążyć, każdą pokroić na osiem części.

Zupa krem paprykowa

Krok 4 z 8

Papryki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skropić oliwą, wstawić do piekarnika i zapiekać przez ok.20 minut, następnie dołożyć cebulę. Piec przez kolejne 10 minut.

Zupa krem paprykowa

Krok 5 z 8

Podpieczone warzywa wyjąć z piekarnika. Kawałki papryk obrać ze skórki.

Zupa krem paprykowa

Krok 6 z 8

Warzywa przełożyć do garnka, dodać kurkumę i wędzoną paprykę, zalać wodą - tak, aby pokryła ona powierzchnię warzyw.

Zupa krem paprykowa

Krok 7 z 8

W osobnym naczyniu rozmieszać opakowanie Zupy pomidorowej Winiary. Dolać do gotujących się warzyw. Dodać łyżkę masła orzechowego, gotować na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Zupa krem paprykowa

Krok 8 z 8

Kiedy zupa się zagotuje, zmiksować na gładki krem, dodać miód, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Dodatek
  • Entrant
  • Kuchnia europejska
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Wegetariańskie
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Zupa kartoflanka z boczkiem

    Zupa kartoflanka z boczkiem

    1 godz 5 min Łatwy
  • Zupa solferino z serem mozzarella i grzankami

    Zupa solferino z serem mozzarella i grzankami

    32 min Łatwy
  • Zupa marchewkowa z serem feta

    Zupa marchewkowa z serem feta

    21 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu