Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa krem paprykowa

0
1 godz 9 min
Średni
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Ania
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Biała cebula
1 
Cebula czerwona
1 
Papryka żółta
1 
Czerwona Papryka
1  łyżka
Miód
1  łyżka
Masło orzechowe
3  łyżek
Oliwa
0.5  łyżeczka
Kurkuma
0.5  łyżeczka
Papryka wędzona
trochę
Sól, pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
1.83 g
Węglowodany
11.13 g
Tłuszcze
12.93 g
Wartość energetyczna
164.05 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

69 min
Krok 1
10 min
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni.
Krok 2
3 min
Cebule obrać, pokroić w talarki.
Krok 3
3 min
Papryki umyć, wydrążyć, każdą pokroić na osiem części.
Krok 4
30 min
Papryki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skropić oliwą, wstawić do piekarnika i zapiekać przez ok.20 minut, następnie dołożyć cebulę. Piec przez kolejne 10 minut.
Krok 5
5 min
Podpieczone warzywa wyjąć z piekarnika. Kawałki papryk obrać ze skórki.
Krok 6
3 min
Warzywa przełożyć do garnka, dodać kurkumę i wędzoną paprykę, zalać wodą - tak, aby pokryła ona powierzchnię warzyw.
Krok 7
10 min
W osobnym naczyniu rozmieszać opakowanie Zupy z czerwonymi warzywami Winiary. Dolać do gotujących się warzyw. Dodać łyżkę masła orzechowego, gotować na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Krok 8
5 min
Kiedy zupa się zagotuje, zmiksować na gładki krem, dodać miód, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zupa krem paprykowa

Krok 1 z 8

Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni.

Zupa krem paprykowa

Krok 2 z 8

Cebule obrać, pokroić w talarki.

Zupa krem paprykowa

Krok 3 z 8

Papryki umyć, wydrążyć, każdą pokroić na osiem części.

Zupa krem paprykowa

Krok 4 z 8

Papryki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skropić oliwą, wstawić do piekarnika i zapiekać przez ok.20 minut, następnie dołożyć cebulę. Piec przez kolejne 10 minut.

Zupa krem paprykowa

Krok 5 z 8

Podpieczone warzywa wyjąć z piekarnika. Kawałki papryk obrać ze skórki.

Zupa krem paprykowa

Krok 6 z 8

Warzywa przełożyć do garnka, dodać kurkumę i wędzoną paprykę, zalać wodą - tak, aby pokryła ona powierzchnię warzyw.

Zupa krem paprykowa

Krok 7 z 8

W osobnym naczyniu rozmieszać opakowanie Zupy z czerwonymi warzywami Winiary. Dolać do gotujących się warzyw. Dodać łyżkę masła orzechowego, gotować na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Zupa krem paprykowa

Krok 8 z 8

Kiedy zupa się zagotuje, zmiksować na gładki krem, dodać miód, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Ognista w kolorze, ale niekoniecznie w smaku. Zamiast ostrego chilli, wyczuwalna słodycz. Oprócz papryki w misce 7 różnych warzyw, w tym m.in. batata i dynia. Pomyślisz…jak to, kiedy lista zakupów taka krótka? Wszystko za sprawą Zupy z czerwonymi warzywami Winiary.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha