Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa jarzynowa

0
33 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Marchewka
2 
Ziemniaki
150 g
Kalafior
100 g
Zielony groszek
1 
Kalarepa
1 
Młoda cebula
0.5 główka
Młoda kapusta
50 ml
Śmietana 18%
1 łyżka
Koperek posiekany
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
9.17 g
Węglowodany
35.4 g
Tłuszcze
4.26 g
Wartość energetyczna
183.23 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

33 min
Krok 1
3 min
Rosół przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
Krok 2
10 min
Marchew i ziemniaka oczyść, umyj i pokrój w kostkę, kalafiora podziel na różyczki. Resztę warzyw dodaj w całości.
Krok 3
15 min
Do rosołu dodaj warzywa, gotuj 10-15 minut. Zdejmij z ognia.
Krok 4
3 min
Na koniec można dodać śmietanę (rozprowadź wcześniej).
Krok 5
2 min
Dopraw pieprzem (ewentualnie solą). Przed podaniem posyp koperkiem.
Zupa jarzynowa

Krok 1 z 5

Rosół przygotuj wg przepisu na opakowaniu.

Zupa jarzynowa

Krok 2 z 5

Marchew i ziemniaka oczyść, umyj i pokrój w kostkę, kalafiora podziel na różyczki. Resztę warzyw dodaj w całości.

Zupa jarzynowa

Krok 3 z 5

Do rosołu dodaj warzywa, gotuj 10-15 minut. Zdejmij z ognia.

Zupa jarzynowa

Krok 4 z 5

Na koniec można dodać śmietanę (rozprowadź wcześniej).

Zupa jarzynowa

Krok 5 z 5

Dopraw pieprzem (ewentualnie solą). Przed podaniem posyp koperkiem.

Zupa jarzynowa - jedna z najpyszniejszych tradycyjnych polskich zup warzywnych pod słońcem! Przedstawiamy przepis na łatwą w przyrządzeniu zupę jarzynową na bazie Rosołu drobiowego WINIARY – gęstość zapewnią ziemniaki, kalafior, zielony groszek, kalarepa, kapusta i gęsta śmietana. Przed podaniem zupę jarzynową możesz posypać pachnącym koperkiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 1

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
W Waldek
.

Kicha a nie zupa!!!!

Pokaż więcej komentarzy