Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa jarzynowa - jedna z najpyszniejszych tradycyjnych polskich zup warzywnych pod słońcem! Przedstawiamy przepis na łatwą w przyrządzeniu zupę jarzynową na bazie Rosołu drobiowego WINIARY – gęstość zapewnią ziemniaki, kalafior, zielony groszek, kalarepa, kapusta i gęsta śmietana. Przed podaniem zupę jarzynową możesz posypać pachnącym koperkiem.
Marchew i ziemniaka oczyść, umyj i pokrój w kostkę, kalafiora podziel na różyczki. Resztę warzyw dodaj w całości.
Krok 3
15 min
Do rosołu dodaj warzywa, gotuj 10-15 minut. Zdejmij z ognia.
Krok 4
3 min
Na koniec można dodać śmietanę (rozprowadź wcześniej).
Krok 5
2 min
Dopraw pieprzem (ewentualnie solą). Przed podaniem posyp koperkiem.
Krok 1
z
5
Rosół przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
Krok 2
z
5
Marchew i ziemniaka oczyść, umyj i pokrój w kostkę, kalafiora podziel na różyczki. Resztę warzyw dodaj w całości.
Krok 3
z
5
Do rosołu dodaj warzywa, gotuj 10-15 minut. Zdejmij z ognia.
Krok 4
z
5
Na koniec można dodać śmietanę (rozprowadź wcześniej).
Krok 5
z
5
Dopraw pieprzem (ewentualnie solą). Przed podaniem posyp koperkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
W
Waldek
Kicha a nie zupa!!!!
Winiary
Expert
Zaproponuj zmiany, a nuż ktoś z nich skorzysta! :-)
Komentarze 1