Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami
Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami
Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami

Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami

(3)
1 godz 22 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest Ania

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
400  g
Mięso wołowe
2 
Cebula Biała
2 
Czerwona cebula
3  ząbków
Czosnek
500  g
Pieczarki
1 
Papryka żółta
1 
Czerwona Papryka
1  l
Bulion warzywny
1 
Puszka pomidorów
1 
Papryczka chili
1  gałązka
Świeży lub ususzony rozmaryn
2  łyżek
Masło
4  łyżek
Oliwa
1  łyżeczka
Słodka papryka
0.5  łyżeczka
Kmin rzymski
1  szczypta
Pieprz i sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
25.97 g
Węglowodany
19.98 g
Tłuszcze
33.33 g
Wartość energetyczna
470.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
W sam raz na mrozy i chłody. Rozgrzewająca, sycąca na długie godziny. Idealna na obiad i na kolację, a najlepiej smakuje na drugi dzień. Bohaterka dzisiejszego wpisu to zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami!

Kruche mięso i podsmażone na masełku, do tego pieczarki z dodatkiem rozmarynu… Uzupełnione aromatyczną papryką i pomidorami. Całość doprawiona szczyptą chilli, kminem rzymskim i sporą ilością pieprzu. Nie wahajcie się ani chwili, tylko biegnijcie do sklepu po zakupy i zaproście znajomych na wspólne gotowanie! Przydadzą się dodatkowe pary rąk do pomocy.

Z podanych składników wyjdą ok. 4 porcje zupy.

Przygotowanie

82 min
  • Krok 1

    5 min
    Mięso dokładnie umyć, osuszyć. Pokroić na średniej wielkości kawałki.
  • Krok 2

    5 min
    Cebule i czosnek obrać. Cebule pokroić w półksiężyce, czosnek drobno posiekać. Papryczkę chilli drobno posiekać (usuwając wcześniej pesteczki).
  • Krok 3

    3 min
    Papryki umyć, wydrążyć i pokroić w paseczki lub większą kostkę.
  • Krok 4

    5 min
    Na dnie dużego rondla rozgrzać kilka łyżek oliwy, zeszklić na niej cebulę i czosnek. Następnie dodać paprykę, papryczkę chilli i kawałki wołowiny.
  • Krok 5

    50 min
    Wszystko razem chwilę podsmażyć, a następnie zalać bulionem warzywnym. Dusić na wolnym ogniu przez ok. 50 min – aż wołowina będzie miękka. W międzyczasie pieczarki dokładnie wyszorować i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić gałązkę rozmarynu i pieczarki. Całość delikatnie posolić i zrumienić na maśle.
  • Krok 6

    3 min
    Pod koniec gotowania – kiedy mięso będzie już miękkie – dodać pomidory oraz pieczarki.
  • Krok 7

    10 min
    Całość doprawić słodką papryką, kminem rzymskim, pieprzem i solą. Pogotować jeszcze przez 5-10 min.
  • Krok 8

    1 min
    Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami dobrze smakowała będzie podana z chlebem, ryżem lub małymi kluseczkami.
Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami

Krok 1 z 8

Mięso dokładnie umyć, osuszyć. Pokroić na średniej wielkości kawałki.

Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami

Krok 2 z 8

Cebule i czosnek obrać. Cebule pokroić w półksiężyce, czosnek drobno posiekać. Papryczkę chilli drobno posiekać (usuwając wcześniej pesteczki).

Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami

Krok 3 z 8

Papryki umyć, wydrążyć i pokroić w paseczki lub większą kostkę.

Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami

Krok 4 z 8

Na dnie dużego rondla rozgrzać kilka łyżek oliwy, zeszklić na niej cebulę i czosnek. Następnie dodać paprykę, papryczkę chilli i kawałki wołowiny.

Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami

Krok 5 z 8

Wszystko razem chwilę podsmażyć, a następnie zalać bulionem warzywnym. Dusić na wolnym ogniu przez ok. 50 min – aż wołowina będzie miękka. W międzyczasie pieczarki dokładnie wyszorować i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić gałązkę rozmarynu i pieczarki. Całość delikatnie posolić i zrumienić na maśle.

Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami

Krok 6 z 8

Pod koniec gotowania – kiedy mięso będzie już miękkie – dodać pomidory oraz pieczarki.

Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami

Krok 7 z 8

Całość doprawić słodką papryką, kminem rzymskim, pieprzem i solą. Pogotować jeszcze przez 5-10 min.

Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami

Krok 8 z 8

Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami dobrze smakowała będzie podana z chlebem, ryżem lub małymi kluseczkami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Przystawka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa meksykańska z fasolką

    Zupa meksykańska z fasolką

    38 min Łatwy
  • Zupa strogonow z wołowiną

    Zupa strogonow z wołowiną

    47 min Średni
  • Gulasz węgierski z pieczarkami

    Gulasz węgierski z pieczarkami

    1 godz 26 min Średni
  • Zupa meksykańska z kurczakiem, batatami i tortillą

    Zupa meksykańska z kurczakiem, batatami i tortillą

    1 godz 7 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu