Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami

0
1 godz 22 min
Średni
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Ania

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400  g
Mięso wołowe
2 
Cebula Biała
2 
Czerwona cebula
3  ząbków
500  g
Pieczarki
1 
Papryka żółta
1 
Czerwona Papryka
1  l
Bulion warzywny
1 
Puszka pomidorów
1 
Papryczka chili
1  gałązka
Świeży lub ususzony rozmaryn
2  łyżek
Masło
4  łyżek
Oliwa
1  łyżeczka
Słodka papryka
0.5  łyżeczka
Kmin rzymski
1  szczypta
Pieprz i sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
25.97 g
Węglowodany
19.98 g
Tłuszcze
33.33 g
Wartość energetyczna
470.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

82 min
Krok 1
5 min
Mięso dokładnie umyć, osuszyć. Pokroić na średniej wielkości kawałki.
Krok 2
5 min
Cebule i czosnek obrać. Cebule pokroić w półksiężyce, czosnek drobno posiekać. Papryczkę chilli drobno posiekać (usuwając wcześniej pesteczki).
Krok 3
3 min
Papryki umyć, wydrążyć i pokroić w paseczki lub większą kostkę.
Krok 4
5 min
Na dnie dużego rondla rozgrzać kilka łyżek oliwy, zeszklić na niej cebulę i czosnek. Następnie dodać paprykę, papryczkę chilli i kawałki wołowiny.
Krok 5
50 min
Wszystko razem chwilę podsmażyć, a następnie zalać bulionem warzywnym. Dusić na wolnym ogniu przez ok. 50 min – aż wołowina będzie miękka. W międzyczasie pieczarki dokładnie wyszorować i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić gałązkę rozmarynu i pieczarki. Całość delikatnie posolić i zrumienić na maśle.
Krok 6
3 min
Pod koniec gotowania – kiedy mięso będzie już miękkie – dodać pomidory oraz pieczarki.
Krok 7
10 min
Całość doprawić słodką papryką, kminem rzymskim, pieprzem i solą. Pogotować jeszcze przez 5-10 min.
Krok 8
1 min
Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami dobrze smakowała będzie podana z chlebem, ryżem lub małymi kluseczkami.
Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami

Krok 1 z 8

Mięso dokładnie umyć, osuszyć. Pokroić na średniej wielkości kawałki.

Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami

Krok 2 z 8

Cebule i czosnek obrać. Cebule pokroić w półksiężyce, czosnek drobno posiekać. Papryczkę chilli drobno posiekać (usuwając wcześniej pesteczki).

Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami

Krok 3 z 8

Papryki umyć, wydrążyć i pokroić w paseczki lub większą kostkę.

Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami

Krok 4 z 8

Na dnie dużego rondla rozgrzać kilka łyżek oliwy, zeszklić na niej cebulę i czosnek. Następnie dodać paprykę, papryczkę chilli i kawałki wołowiny.

Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami

Krok 5 z 8

Wszystko razem chwilę podsmażyć, a następnie zalać bulionem warzywnym. Dusić na wolnym ogniu przez ok. 50 min – aż wołowina będzie miękka. W międzyczasie pieczarki dokładnie wyszorować i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić gałązkę rozmarynu i pieczarki. Całość delikatnie posolić i zrumienić na maśle.

Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami

Krok 6 z 8

Pod koniec gotowania – kiedy mięso będzie już miękkie – dodać pomidory oraz pieczarki.

Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami

Krok 7 z 8

Całość doprawić słodką papryką, kminem rzymskim, pieprzem i solą. Pogotować jeszcze przez 5-10 min.

Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami

Krok 8 z 8

Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami dobrze smakowała będzie podana z chlebem, ryżem lub małymi kluseczkami.

W sam raz na mrozy i chłody. Rozgrzewająca, sycąca na długie godziny. Idealna na obiad i na kolację, a najlepiej smakuje na drugi dzień. Bohaterka dzisiejszego wpisu to zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami!

Kruche mięso i podsmażone na masełku, do tego pieczarki z dodatkiem rozmarynu… Uzupełnione aromatyczną papryką i pomidorami. Całość doprawiona szczyptą chilli, kminem rzymskim i sporą ilością pieprzu. Nie wahajcie się ani chwili, tylko biegnijcie do sklepu po zakupy i zaproście znajomych na wspólne gotowanie! Przydadzą się dodatkowe pary rąk do pomocy.

Z podanych składników wyjdą ok. 4 porcje zupy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika