Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami
1 godz 22 min
Średni
400
g
Mięso wołowe
2
Cebula Biała
2
Czerwona cebula
3
ząbków
500
g
Pieczarki
1
Papryka żółta
1
Czerwona Papryka
1
l
Bulion warzywny
1
Puszka pomidorów
1
Papryczka chili
1
gałązka
Świeży lub ususzony rozmaryn
2
łyżek
Masło
4
łyżek
Oliwa
1
łyżeczka
Słodka papryka
0.5
łyżeczka
Kmin rzymski
1
szczypta
Pieprz i sól
.
Wartości odżywcze
Białko
25.97 g
Węglowodany
19.98 g
Tłuszcze
33.33 g
Wartość energetyczna
470.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
82 min
Krok 1
5 min
Mięso dokładnie umyć, osuszyć. Pokroić na średniej wielkości kawałki.
Krok 2
5 min
Cebule i czosnek obrać. Cebule pokroić w półksiężyce, czosnek drobno posiekać. Papryczkę chilli drobno posiekać (usuwając wcześniej pesteczki).
Krok 3
3 min
Papryki umyć, wydrążyć i pokroić w paseczki lub większą kostkę.
Krok 4
5 min
Na dnie dużego rondla rozgrzać kilka łyżek oliwy, zeszklić na niej cebulę i czosnek. Następnie dodać paprykę, papryczkę chilli i kawałki wołowiny.
Krok 5
50 min
Wszystko razem chwilę podsmażyć, a następnie zalać bulionem warzywnym. Dusić na wolnym ogniu przez ok. 50 min – aż wołowina będzie miękka. W międzyczasie pieczarki dokładnie wyszorować i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić gałązkę rozmarynu i pieczarki. Całość delikatnie posolić i zrumienić na maśle.
Krok 6
3 min
Pod koniec gotowania – kiedy mięso będzie już miękkie – dodać pomidory oraz pieczarki.
Krok 7
10 min
Całość doprawić słodką papryką, kminem rzymskim, pieprzem i solą. Pogotować jeszcze przez 5-10 min.
Krok 8
1 min
Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami dobrze smakowała będzie podana z chlebem, ryżem lub małymi kluseczkami.
W sam raz na mrozy i chłody. Rozgrzewająca, sycąca na długie godziny. Idealna na obiad i na kolację, a najlepiej smakuje na drugi dzień. Bohaterka dzisiejszego wpisu to zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami!
Kruche mięso i podsmażone na masełku, do tego pieczarki z dodatkiem rozmarynu… Uzupełnione aromatyczną papryką i pomidorami. Całość doprawiona szczyptą chilli, kminem rzymskim i sporą ilością pieprzu. Nie wahajcie się ani chwili, tylko biegnijcie do sklepu po zakupy i zaproście znajomych na wspólne gotowanie! Przydadzą się dodatkowe pary rąk do pomocy.
Z podanych składników wyjdą ok. 4 porcje zupy.
Kruche mięso i podsmażone na masełku, do tego pieczarki z dodatkiem rozmarynu… Uzupełnione aromatyczną papryką i pomidorami. Całość doprawiona szczyptą chilli, kminem rzymskim i sporą ilością pieprzu. Nie wahajcie się ani chwili, tylko biegnijcie do sklepu po zakupy i zaproście znajomych na wspólne gotowanie! Przydadzą się dodatkowe pary rąk do pomocy.
Z podanych składników wyjdą ok. 4 porcje zupy.
Komentarze 0