Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa grzybowo-serowa

0
24min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
1  łyżka
Olej
100  g
Serek topiony ze szczypiorkiem
1  łyżka
Pietruszka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
5.26 g
Węglowodany
3.27 g
Tłuszcze
15.45 g
Wartość energetyczna
209.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

24 min
Krok 1
5 min
Zupę rozprowadź w 750 ml zimnej wody i zagotuj ciągle mieszając.
Krok 2
5 min
Gotuj na małym ogniu przez 5 minut często mieszając.
Krok 3
5 min
Cebulę obierz, posiekaj i zaszklij na oleju.
Krok 4
1 min
Cebulę dodaj do zupy i zagotuj.
Krok 5
5 min
Serek topiony pokrój w kostkę, dodaj go do zupy i mieszaj aż do rozpuszczenia.
Krok 6
2 min
Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Krok 7
1 min
Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Zupa grzybowo-serowa

Krok 1 z 7

Zupę rozprowadź w 750 ml zimnej wody i zagotuj ciągle mieszając.

Zupa grzybowo-serowa

Krok 2 z 7

Gotuj na małym ogniu przez 5 minut często mieszając.

Zupa grzybowo-serowa

Krok 3 z 7

Cebulę obierz, posiekaj i zaszklij na oleju.

Zupa grzybowo-serowa

Krok 4 z 7

Cebulę dodaj do zupy i zagotuj.

Zupa grzybowo-serowa

Krok 5 z 7

Serek topiony pokrój w kostkę, dodaj go do zupy i mieszaj aż do rozpuszczenia.

Zupa grzybowo-serowa

Krok 6 z 7

Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Zupa grzybowo-serowa

Krok 7 z 7

Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Bardzo prosta zupa grzybowo-serowa, nawet dla początkujących kucharzy! Wystarczy Zupa grzybowa Nasza Specjalność WINIARY, podsmażona lekko cebula, serek topiony ze szczypiorkiem i posiekana natka pietruszki. Można podać z grzankami, groszkiem ptysiowym lub świeżą bagietką - i ciepły posiłek gotowy!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha