Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa grzybowo-serowa

0
24 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
1 łyżka
Olej
100 g
Serek topiony ze szczypiorkiem
1 łyżka
Pietruszka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.27 g
Białko
5.26 g
Wartość energetyczna
209.06 kcal
Tłuszcze
15.45 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

24 min
Krok 1
5 min
Zupę rozprowadź w 750 ml zimnej wody i zagotuj ciągle mieszając.
Krok 2
5 min
Gotuj na małym ogniu przez 5 minut często mieszając.
Krok 3
5 min
Cebulę obierz, posiekaj i zaszklij na oleju.
Krok 4
1 min
Cebulę dodaj do zupy i zagotuj.
Krok 5
5 min
Serek topiony pokrój w kostkę, dodaj go do zupy i mieszaj aż do rozpuszczenia.
Krok 6
2 min
Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Krok 7
1 min
Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Zupa grzybowo-serowa

Krok 1 z 7

Zupę rozprowadź w 750 ml zimnej wody i zagotuj ciągle mieszając.

Zupa grzybowo-serowa

Krok 2 z 7

Gotuj na małym ogniu przez 5 minut często mieszając.

Zupa grzybowo-serowa

Krok 3 z 7

Cebulę obierz, posiekaj i zaszklij na oleju.

Zupa grzybowo-serowa

Krok 4 z 7

Cebulę dodaj do zupy i zagotuj.

Zupa grzybowo-serowa

Krok 5 z 7

Serek topiony pokrój w kostkę, dodaj go do zupy i mieszaj aż do rozpuszczenia.

Zupa grzybowo-serowa

Krok 6 z 7

Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Zupa grzybowo-serowa

Krok 7 z 7

Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Bardzo prosta zupa grzybowo-serowa, nawet dla początkujących kucharzy! Wystarczy Zupa grzybowa Nasza Specjalność WINIARY, podsmażona lekko cebula, serek topiony ze szczypiorkiem i posiekana natka pietruszki. Można podać z grzankami, groszkiem ptysiowym lub świeżą bagietką - i ciepły posiłek gotowy!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika