Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bardzo prosta zupa grzybowo-serowa, nawet dla początkujących kucharzy! Wystarczy Zupa grzybowa Nasza Specjalność WINIARY, podsmażona lekko cebula, serek topiony ze szczypiorkiem i posiekana natka pietruszki. Można podać z grzankami, groszkiem ptysiowym lub świeżą bagietką - i ciepły posiłek gotowy!
Zupę rozprowadź w 750 ml zimnej wody i zagotuj ciągle mieszając.
Krok 2
5 min
Gotuj na małym ogniu przez 5 minut często mieszając.
Krok 3
5 min
Cebulę obierz, posiekaj i zaszklij na oleju.
Krok 4
1 min
Cebulę dodaj do zupy i zagotuj.
Krok 5
5 min
Serek topiony pokrój w kostkę, dodaj go do zupy i mieszaj aż do rozpuszczenia.
Krok 6
2 min
Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Krok 7
1 min
Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Krok 1
z
7
Zupę rozprowadź w 750 ml zimnej wody i zagotuj ciągle mieszając.
Krok 2
z
7
Gotuj na małym ogniu przez 5 minut często mieszając.
Krok 3
z
7
Cebulę obierz, posiekaj i zaszklij na oleju.
Krok 4
z
7
Cebulę dodaj do zupy i zagotuj.
Krok 5
z
7
Serek topiony pokrój w kostkę, dodaj go do zupy i mieszaj aż do rozpuszczenia.
Krok 6
z
7
Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Krok 7
z
7
Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0