Zupa grzybowo-serowa
24min
Łatwy
1 opakowanie
1
Cebula
1 łyżka
Olej
100 g
Serek topiony ze szczypiorkiem
1 łyżka
Pietruszka
.
Wartości odżywcze
Białko
5.26 g
Węglowodany
3.27 g
Tłuszcze
15.45 g
Wartość energetyczna
209.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
24 min
Krok 1
5 min
Zupę rozprowadź w 750 ml zimnej wody i zagotuj ciągle mieszając.
Krok 2
5 min
Gotuj na małym ogniu przez 5 minut często mieszając.
Krok 3
5 min
Cebulę obierz, posiekaj i zaszklij na oleju.
Krok 4
1 min
Cebulę dodaj do zupy i zagotuj.
Krok 5
5 min
Serek topiony pokrój w kostkę, dodaj go do zupy i mieszaj aż do rozpuszczenia.
Krok 6
2 min
Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Krok 7
1 min
Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Bardzo prosta zupa grzybowo-serowa, nawet dla początkujących kucharzy! Wystarczy Zupa grzybowa Nasza Specjalność WINIARY, podsmażona lekko cebula, serek topiony ze szczypiorkiem i posiekana natka pietruszki. Można podać z grzankami, groszkiem ptysiowym lub świeżą bagietką - i ciepły posiłek gotowy!
Komentarze 0