Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Już w środku lata można liczyć na obfite zbiory leśnych skarbów, dlatego korzystam z sezonu grzybowego i gotuję zupę grzybową ze świeżych podgrzybków. Zupę wzbogacam ziarnami jałowca, które nadają jej korzenny, głęboki smak i aromat. Zupa grzybowa w takim wydaniu to to, co lubię najbardziej – jest smaczna, sycąca i bardzo aromatyczna. Dla tego smaku warto wstać bardzo wcześniej i wybrać się na poszukiwanie świeżych leśnych grzybów. Nic nie smakuje lepiej niż potrawy przygotowane z własnoręcznie zebranych składników.
Przygotowanie
41 min
Krok 1
5 min
Grzyby dokładnie oczyść, opłucz z piasku i innych zanieczyszczeń, osusz na ręczniku papierowym i pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 2
5 min
Cebule obierz i drobno posiekaj.
Krok 3
10 min
W dużym garnku podsmaż na maśle wymieszanym z oliwą cebule, następnie dodaj grzyby.
Krok 4
8 min
Przygotuj bulion (3 łyżki Bulionu warzywnego WINIARY na litr wody), powinien być gorący. Bulion zagotuj, następnie trzymaj na małym ogniu.
Krok 5
10 min
Po 10 minutach, gdy grzyby puszczą sok, dodaj rozgniecione trzonkiem noża ziarna jałowca, wlej bulion, całość zagotuj.
Krok 6
2 min
Zestaw garnek i dodaj śmietankę. Zupę grzybową dopraw solą i pieprzem do smaku.
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0