Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa fasolowa to pyszne i pożywne danie, które może zagościć zarówno na świątecznym stole, jak i w codziennym menu. Stanowi potężne źródło białka i smakuje niemal każdemu. Co więcej, sprawdzi się nie tylko jako pierwsze danie, ale również solo – w roli głównej. Cała rodzina z powodzeniem się nią nasyci. Nasz przepis na zupę fasolową z kiełbasą zawiera dużą ilość warzyw, a jego smak podkreśla podsmażona cebulka z czosnkiem. Dodatek Zupy Fasolowej Nasza Specjalność WINIARY sprawi, że zupa ta stanie się obowiązkowym elementem menu. Zupa fasolowa z kiełbasą doskonale komponuje się majerankiem, dopraw ją także solą i pieprzem, a przed podaniem posyp świeżą, posiekaną natką pietruszki.
Fasolę zalej 1 litrem wrzącej wody i pozostaw na 3 godziny, a potem ugotuj.
Krok 2
10 min
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę a pozostałe warzywa obierz i pokrój w paski.
Krok 3
5 min
Zagotuj 500 ml wody, dodaj wszystkie warzywa.
Krok 4
10 min
Zawartość opakowania zupy fasolowej rozprowadź w 500 ml wody, mieszając wlej do garnka. Gotuj przez 10 minut i dodaj miękką fasolę.
Krok 5
5 min
Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż.
Krok 6
5 min
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, dodaj do kiełbasy i zeszklij.
Krok 7
5 min
Oprósz mąką, zasmaż, dodaj do zupy i zagotuj. Dodaj przyprawy do smaku.
Krok 8
1 min
Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Krok 1
z
8
Fasolę zalej 1 litrem wrzącej wody i pozostaw na 3 godziny, a potem ugotuj.
Krok 2
z
8
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę a pozostałe warzywa obierz i pokrój w paski.
Krok 3
z
8
Zagotuj 500 ml wody, dodaj wszystkie warzywa.
Krok 4
z
8
Zawartość opakowania zupy fasolowej rozprowadź w 500 ml wody, mieszając wlej do garnka. Gotuj przez 10 minut i dodaj miękką fasolę.
Krok 5
z
8
Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż.
Krok 6
z
8
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, dodaj do kiełbasy i zeszklij.
Krok 7
z
8
Oprósz mąką, zasmaż, dodaj do zupy i zagotuj. Dodaj przyprawy do smaku.
Krok 8
z
8
Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0