Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Grzyby zalewam gorącą wodą, odstawiam na chwilę.
Wywar wstawiam na płytę, zagotowuję. W tym czasie cebulę dymkę kroję w piórka, wrzucam na patelnię z lekko rozgrzanym olejem. kiedy cebula się zeszkli, dodaję posiekaną papryczkę chili.
Do gotującego się wywaru dodaję mleko kokosowe, kiedy się zagotuje, dodaję zeszkloną cebulę z papryczką, podzielone na części różyczki brokuła. Dodaję curry, pastę Tom Yum i gotuję na małej mocy.
W tym czasie w małym garnku zagotowuję wodę. Na lekko osolony wrzątek wrzucam pokrojoną w plastry pierś kurczaka, gotuję chwilę, wyciągam czerpakiem i dodaję do garnka z zupą.
Grzyby mun siekam i dodaję do zupy, którą gotuję jeszcze krótką chwilę, tak, żeby brokuł pozostał chrupki, a mięso było zwarte.
Doprawiam zupę sokiem z limonki, można także dodać łyżeczkę cukru trzcinowego.
Zupę podaję z makaronem ryżowym przygotowanym według instrukcji na opakowaniu, posypuję szczypiorkiem lub świeżą kolendrą.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 1