Zupa cebulowa z ciągnącym się serem camembert
24min
Łatwy
1
l
Woda
trochę
Pieprz
1
opakowanie
Ser Camembert
1
gałązka
Tymianek świeży
trochę
Sól
1
opakowanie
.
Wartości odżywcze
Białko
6.69 g
Węglowodany
1.06 g
Tłuszcze
7.61 g
Wartość energetyczna
117.09 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
24 min
Krok 1
8 min
Zupę cebulową WINIARY Jak u mamy wymieszaj dokładnie z wodą i doprowadź do wrzenia.
Krok 2
5 min
Dodaj zioła i gotuj całość około 5 minut. Na koniec dopraw solą oraz pieprzem do smaku.
Krok 3
10 min
Ser camembert przekrój na 4 części. Połóż je na papierze do pieczenia i wstaw do rozgrzanego piekarnika z opcją grilla na 5-10 minut, aż wierzch lekko się zrumieni.
Krok 4
1 min
Upieczony ser przełóż na talerz z gorącą zupą i posyp świeżym tymiankiem.
Zupa cebulowa z ciągnącym się serem camembert wspaniale rozgrzewa, a do tego syci. Sekret tego dania tkwi w aromatycznej bazie, którą przygotujesz z Zupy cebulowej Jak u Mamy WINIARY oraz w dodatku ciągnącego się, przypieczonego sera camembert. Zupę cebulową możesz również serwować z dodatkiem pysznych, domowych grzanek.
Komentarze 0