Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa brokułowa z fetą i prażonymi migdałami

0
31min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary.pl

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Zupa brokułowa Jak u Mamy WINIARY
200 g
Brokuł
2 ząbków
Czosnek
2 łyżek
Płatki migdałowe
60 g
Ser feta
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
10.52 g
Węglowodany
18.24 g
Tłuszcze
11.86 g
Wartość energetyczna
210.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

31 min
Krok 1
10 min
Brokuł oczyść, podziel na różyczki i wrzuć do wrzącej posolonej wody, dodaj cukier. Gotuj na wolnym ogniu na 3-5 minuty. Odsącz, przelej zimną wodą.
Krok 2
10 min
Zawartość opakowania Zupy Brokułowej Bukiet Warzyw dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Krok 3
3 min
Czosnek oczyść i pokrój w drobna kostkę. Dodaj do zupy, dopraw pieprzem.
Krok 4
7 min
Fetę pokrój w kostkę. Płatki migdałów upraż.
Krok 5
1 min
Zupę rozlej do bulionówek, podaj z fetą, różyczkami brokuła i płatkami.
Zupa brokułowa z fetą i prażonymi migdałami

Krok 1 z 5

Brokuł oczyść, podziel na różyczki i wrzuć do wrzącej posolonej wody, dodaj cukier. Gotuj na wolnym ogniu na 3-5 minuty. Odsącz, przelej zimną wodą.

Zupa brokułowa z fetą i prażonymi migdałami

Krok 2 z 5

Zawartość opakowania Zupy Brokułowej Bukiet Warzyw dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.

Zupa brokułowa z fetą i prażonymi migdałami

Krok 3 z 5

Czosnek oczyść i pokrój w drobna kostkę. Dodaj do zupy, dopraw pieprzem.

Zupa brokułowa z fetą i prażonymi migdałami

Krok 4 z 5

Fetę pokrój w kostkę. Płatki migdałów upraż.

Zupa brokułowa z fetą i prażonymi migdałami

Krok 5 z 5

Zupę rozlej do bulionówek, podaj z fetą, różyczkami brokuła i płatkami.

Prosta, a zarazem elegancka zupa z fetą i prażonymi migdałami. Wyborna Zupa Brokułowa Bukiet Warzyw z różyczkami brokuła i nutą czosnku, posypana chrupkimi płatkami migdałów tworzy przyjemną kompozycję smakową z kawałkami słonej fety.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika