Zupa brokułowa z fetą i prażonymi migdałami
31min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
10.52 g
Węglowodany
18.24 g
Tłuszcze
11.86 g
Wartość energetyczna
210.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
31 min
Krok 1
10 min
Brokuł oczyść, podziel na różyczki i wrzuć do wrzącej posolonej wody, dodaj cukier. Gotuj na wolnym ogniu na 3-5 minuty. Odsącz, przelej zimną wodą.
Krok 2
10 min
Zawartość opakowania Zupy Brokułowej Bukiet Warzyw dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Krok 3
3 min
Czosnek oczyść i pokrój w drobna kostkę. Dodaj do zupy, dopraw pieprzem.
Krok 4
7 min
Fetę pokrój w kostkę. Płatki migdałów upraż.
Krok 5
1 min
Zupę rozlej do bulionówek, podaj z fetą, różyczkami brokuła i płatkami.
Prosta, a zarazem elegancka zupa z fetą i prażonymi migdałami. Wyborna Zupa Brokułowa Bukiet Warzyw z różyczkami brokuła i nutą czosnku, posypana chrupkimi płatkami migdałów tworzy przyjemną kompozycję smakową z kawałkami słonej fety.
Komentarze 0