Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zrazy zawijane ze schabu

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Schab bez kości
1 
Cebula
2 
Ogórek kiszony
2 plastrów
Chleb biały
1 plaster
Boczek wędzony
1 trochę
Musztarda sarepska
1 trochę
Mąka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Suszone grzyby
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
406.05 kcal
Białko
62.03 g
Tłuszcze
12.61 g
Węglowodany
10.93 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
10 min
Pokrój schab w plastry grubości ok. 1,5 cm i rozbij je mocno. Każdą bitkę posmaruj musztardą z jednej strony.
Krok 2
10 min
Pokrój w cząstki cebulę i ogórki. Następnie przygotuj boczek krojąc go w paseczki, z chleba natomiast okrój skórkę - będzie nam potrzebna.
Krok 3
10 min
Układaj na każdej bitce - po stronie przesmarowanej musztardą - po kawałku cebuli, ogórka, chleba i boczku. Następnie zwiń bitkę w zraz i zepnij wykałaczką lub zwiąż sznurkiem.
Krok 4
15 min
Każdy zraz obtocz w mące i połóż na patelnię na rozgrzany olej. Smaż do uzyskania złotego koloru. Kiedy zrazy będą się obsmażać, Ty w tym czasie przygotuj bulion.
Krok 5
15 min
Przełóż usmażone mięso do brytwanny i zalej bulionem. Dodaj suszone grzyby i przyprawy do smaku. Duś do uzyskania miękkości. Podawać z ziemniakami i buraczkami. Smacznego!
Zrazy zawijane ze schabu

Krok 1 z 5

Pokrój schab w plastry grubości ok. 1,5 cm i rozbij je mocno. Każdą bitkę posmaruj musztardą z jednej strony.

Zrazy zawijane ze schabu

Krok 2 z 5

Pokrój w cząstki cebulę i ogórki. Następnie przygotuj boczek krojąc go w paseczki, z chleba natomiast okrój skórkę - będzie nam potrzebna.

Zrazy zawijane ze schabu

Krok 3 z 5

Układaj na każdej bitce - po stronie przesmarowanej musztardą - po kawałku cebuli, ogórka, chleba i boczku. Następnie zwiń bitkę w zraz i zepnij wykałaczką lub zwiąż sznurkiem.

Zrazy zawijane ze schabu

Krok 4 z 5

Każdy zraz obtocz w mące i połóż na patelnię na rozgrzany olej. Smaż do uzyskania złotego koloru. Kiedy zrazy będą się obsmażać, Ty w tym czasie przygotuj bulion.

Zrazy zawijane ze schabu

Krok 5 z 5

Przełóż usmażone mięso do brytwanny i zalej bulionem. Dodaj suszone grzyby i przyprawy do smaku. Duś do uzyskania miękkości. Podawać z ziemniakami i buraczkami. Smacznego!

Zrazy zawijane ze schabu to doskonały pomysł na smaczny obiad! Zrazy schabowe są delikatne i przyjemnie kruche. Nadziewane klasycznym boczkiem, ogórkiem kiszonym i cebulą przypadną do gustu wszystkim miłośnikom tradycyjnych, mięsnych smaków. Sprawdź nasz przepis na zrazy zawijane ze schabu!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika