Zrazy zawijane ze schabu
80min
Łatwy
1 kg
Schab bez kości
1
Cebula
2
Ogórek kiszony
2 plastrów
Chleb
1 plaster
Boczek wędzony
1 trochę
Musztarda
1 trochę
Mąka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Suszone grzyby
1 kostka
1 trochę
Olej
.
Wartości odżywcze
Białko
124.06 g
Węglowodany
21.85 g
Tłuszcze
25.22 g
Wartość energetyczna
812.1 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
80 min
Krok 1
10 min
Pokrój schab w plastry grubości ok. 1,5 cm i rozbij je mocno. Każdą bitkę posmaruj musztardą z jednej strony.
Krok 2
10 min
Pokrój w cząstki cebulę i ogórki. Następnie przygotuj boczek krojąc go w paseczki, z chleba natomiast okrój skórkę - będzie nam potrzebna.
Krok 3
10 min
Układaj na każdej bitce - po stronie przesmarowanej musztardą - po kawałku cebuli, ogórka, chleba i boczku. Następnie zwiń bitkę w zraz i zepnij wykałaczką lub zwiąż sznurkiem.
Krok 4
35 min
Każdy zraz obtocz w mące i połóż na patelnię na rozgrzany olej. Smaż do uzyskania złotego koloru. Kiedy zrazy będą się obsmażać, Ty w tym czasie przygotuj bulion.
Krok 5
15 min
Przełóż usmażone mięso do brytwanny i zalej bulionem. Dodaj suszone grzyby i przyprawy do smaku. Duś do uzyskania miękkości. Podawać z ziemniakami i buraczkami. Smacznego!
Zrazy zawijane ze schabu to doskonały pomysł na smaczny obiad! Zrazy schabowe są delikatne i przyjemnie kruche. Nadziewane klasycznym boczkiem, ogórkiem kiszonym i cebulą przypadną do gustu wszystkim miłośnikom tradycyjnych, mięsnych smaków. Sprawdź nasz przepis na zrazy zawijane ze schabu!
Komentarze 0